"Orlovi" dočekuju Estonce u Novom Sadu (20.30, RTS)

 
  • 0

Srpski košarkaši posle sedam godina igraju u "Spensu", a selektor Ivković nije još siguran da li može da računa na Ivana Paunića i Duška Savanovića

Košarkaši Srbije večeras od 20.30 (RTS) igraju četvrtu utakmicu kvalifikacija za Evrobasket 2013. godine protiv selekcije Estonije u novosadskom "Spensu", a ulaz je slobodan. Novosađani su dočekali da posle sedam godina ponovo bodre  srpske košarkaše na putu ka najboljim ekipama Evrope.

Pobeda ne bi trebalo da se dovodi u pitanje, iako Estonci imaju isti skor kao Srbija u dosadašnjem toku kvalifikacija. Povratak kapitena Nenada Krstića uneo je stabilnost u igri, a usput, "orlovi" ne bi trebalo da menjaju pristup iz utakmice sa Slovačkom, da se ne bi ponovio iznenadni poraz od Crne Gore u "Beogradskoj Areni".

Estonija je nepoznanica našoj javnosti, ali je selektor Dušan Ivković ovu ekipu okarakterisao kao vrlo ambicioznu, koja je poslala opomenu kada je savladala Izrael u Tel Avivu.

- Kod nas se zdravstvena situacija menja svaki dan. Erceg je trenirao u četvrtak nepunim intenzitetom. Savanović je povredio nogu u Slovačkoj, a Paunić je dobio jak udarac u lice protiv Crne Gore, pa se to ponovilo. Ni njih dvojica nisu trenirali punom snagom. Nadam se da ću u jednom imati takvu ulogu da moram da odredim 12 od 14 sposobnih. Do sada nismo imali 14 spremnih, čak smo i u Slovačku putovali sa njih 13 - zaključio je Duda za "Sportski žurnal".

- Uzbuđeni smo što posle dužeg vremena igramo u Novom Sadu. Sve utakmice smo odigrali u "Areni" i ovo je dobro za srpsku košarku da se igra i u drugim gradovima, poput Niša i Zrenjanina. Imamo pozitivnu tremu, ali trebalo bi da ponovimo partiju protiv Slovačke, da budemo maksimalno koncentrisani i da ne potcenjujemo protivnika - rekao je Nemanja Bjelica.

Distribucija karata počinje od 12.oo na blagajnama Istok i Zapad sportskog centra "Vojvodina", a jedna osoba može da preuzme najviše četiri karte.

Četvrto kolo: Slovačka - Izrael (18.00), Srbija - Estonija (20.30), Crna Gora - Island (20.30)

Tabela, grupa A:

Zemlja bodovi  pobeda-poraz
Crna Gora    6        3-0
Srbija    5        2-1
Estonija    5        2-1
Izrael    4        1-2
Island    4        1-2
Slovačka    3        0-3

(B. M.)

Video: Milojević: U seriji smo teških utakmica, Železničar dobra i nadahnuta ekipa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA