Posle smrti skijašice, porodica duguje bolnici 430.000 evra

 
  • 0

Porodica nema novac da isplati nagomilane bolničke troškove

Ceo svet je u šoku posle vesti da je skijašica Sara Burk preminula. Kanađanka je posle desetodnevne borbe, podlegla fatalnim povredama, ali to nije jedini šok koji je zadesio njenu porodicu.

Bolnica u Solt Lejk Sitiju, u kojoj se Sara borila za život, zahteva 550.000 dolara (oko 430.000 evra) na ime bolničkih troškova! Budući da ekstremno skijanje u kojem se Sara takmičila nije u grupi plaćenijih sportova, ožalošćena porodica je pored emotivnog šoka, zapala i u finansijske probleme. Sara je fatalne povrede zaradila na takmičenju u Park Sitiju, koje nije bilo u kalendaru Kanadske Fristajl Skijaške Federacije, tako da nije imala osiguranje.

U međuvremenu je na internetu otvorena akcija za finansijsku pomoć porodici pokojne Sare Burk. Na sajtu www.giveforward.com / sarah burke skupljaju se donacije. Međunarodni Olimpijski Komitet i Ruska skijaška Federacija su već uputili pomoć, javljaju se i ostali sportisti poput američke skijašice Džulije Mankuzo.

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA