SRBIJA UBEDLJIVO POČELA KVALIFIKACIJE: Island je ipak za rukomet!

 
  • 0

Island očekivano nadigran - 91:78. Ivković grmeo na poluvremenu zbog slabe odbrane. U subotu protiv Crne Gore besplatan ulaz

Reprezentacija Srbije je ubedljivom pobedom na severu Evrope započela kvalifikacije za košarkaško kontinentalno prvenstvo u Sloveniji 2013. godine. Island je savladan u Rejkjaviku 91:78 (24:19, 23:10, 19:20, 25:29).

Dvocifrena razlika koja je na snazi bila već krajem prvog perioda i već "plus 20" sredinom druge četvrtine nije uspela da "opere" srpske reprezentativce koje je selektor Dušan Ivković pošteno ribao tokom drugog poluvremena zbog oscilacija u igri (dve serije Islanda od po 10:0).

- Nemojte samo da mi klimate glavom. Gde vam je ponos. Da ja uzimam dva tajmauta zbog njihovih serija - govorio je Ivković na tajmautima u hali, gde je većina navijača bila uz Srbiju.

Iako rival ni po jednom košaraškom parametru ne može ozbiljno da se suprostavi našoj selekciji, prečesto slabo angažovanje u odbrani u drugom poluvremenu bio je znak upozorenja Ivkoviću, jer za samo četiri dana sledi derbi Grupe A protiv Crne Gore u Beogradu.

Najefikasniji u redovima "orlova" je bio Duško Savanović sa 18 poena, dok je Vladimir Lučić 16 poena dodao i 7 skokova.

Za derbi grupe sa Crnogorcima očekuje se povratak u najboljih 12 Nenada Krstića i Zorana Ercega, koji su propustili ovaj meč zbog lakših povreda.

SRBIJA: Teodosić 14, Tepić 2, Rašić 3, Paunić, Bjelica, Savanović 18, Kešelj 3, Mačvan 13, Musli 4, Nedović 8, Štimac 10, Lučić 16.

GRUPA A - 1. kolo

Island - Srbija 78:91

Sreda

Crna Gora - Izrael 18:00

Estonija - Slovačka 19:30

(Telegraf.rs)

Video: Milojević: U seriji smo teških utakmica, Železničar dobra i nadahnuta ekipa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA