FS Srbije podržao žalbu Vojvodine

 
  • 0

Fudbalski klub Vojvodina poslao je žalbu na adresu UEFA zbog primedbi na suđenje na utakmici trećeg kola kvalifikacije za Ligu Evrope protiv Rapida u Beču,a Fudbalski savez Srbije ih je podržao u tome

Fudbalski savez Srbije (FSS) uputio je protest Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA), kao podršku Vojvodini, koja se žalila na suđenje na revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Rapida u Beču.

Pismo, koje je potpisao generalni sekretar Zoran Laković, upućeno je direktoru Takmičarskog odeljenja UEFA Ðorđu Marketiju.

- Dobro poznajemo propise u oblasti fudbala, kao i činjenicu da je suđenje na fudbalskim utakmicama, kao sastavni deo igre, apsolutno nezavisno i da se sa žalbama ne može uticati na konačan rezultat. Ipak, želimo da podržimo formalnu žalbu našeg kluba, koju je povodom ove utakmice uložena - kaže se između ostalog u dopisu FSS.

FSS takođe želi da ukaže na propuste, sa jasnom namerom da nadležni u UEFA daljim odlukama učine sve da ne dođe do ponavljanja takvih grešaka, koje su loše za takmičenje.

- U ovom slučaju, greškama na račun Vojvodine, kažnjen je i srpski klupski fudbal, jer smo eliminacijom jednog od predstavnika ostali bez prilike da se borimo za osvajanje novih bodova na evropskoj sceni i popravak koeficijenta, veoma važnog za takmičenje u narednim sezonama - dodaje se u saopštenju.

Vojvodina je 10. avgusta uložila žalbu nadležnim organima UEFA zbog propusta u suđenju na utakmici protiv Rapida.

Novosađani su naveli sve propuste i apostrofirali činjenicu da su sva tri gola na dvomeču protiv Bečlija primili u nadoknadi vremena, od toga jedan, ispostaviće se odlučujući, iz penala.

(Tanjug)

 

Video: Romantičari nisu bili romantični u Pančevu: OFK Beograd pobedio Železničar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA