DOPINGOVANI DŽUDISTA: Nisam znao da u pecivo stavljaju kanabis

 
  • 0

"Bio sam pozitivan jer sam pojeo hranu koja je bila pripremljena zajedno sa marihuanom. Izvinjavam se svima. Sramota me je, ali i u budućnosti želim da predstavljam svoju zemlju", rekao je Amerikanac crnogorskog porekla

Nikola Delpopolo, američki džudista crnogorskog porekla  koji je pao je na doping testu u Londonu pošto je analizom krvi utvrđeno da je uživao kanabis, izjavio je da nije kriv i da je THC u njegovu krv dospela jer je jeo pecivo koje je došlo u dodir sa marihuanom.

- Stvarno ne znam otkud sad ovo!? Bio sam pozitivan jer sam pojeo hranu koja je bila pripremljena zajedno sa marihuanom. Izvinjavam se svima. Sramota me je, ali i u budućnosti želim da predstavljam svoju zemlju - rekao je Delpopolo.

Iako je na Olimpijskim igrama (kategorija do 73 kilograma), osvojio sedmo mesto, svi njegovi rezultati biće izbrisani, a moraće i da vrati diplomu koju dobija svaki učesnik OI, kao i akreditaciju za takmičare.

„Međunarodnom džudo komitetu preporučujemo da kazni Delpopola shodno svojim nadležnostima“, navodi se u saopštenju MOK-a.

(Beta)

 

Video: Deo navijača Benfike stigao je na staidion "Rajko Mitić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA