≫ 

Poslednja zastava Delijama je pala ispred voza u Podgorici: Ne bi bilo iznenađenje naprave sačekušu Varvarima! (FOTO)

Iako se dugo nisu susretali sa klubovima iz Srbije, navijači Budućnosti imaju dug istorijat sukoba sa pristalicama večitih oko navijačke prevlasti u gradovima Crne Gore

  • 16
Printskrin: Youtube/Balkanski Navijaci Printskrin: Youtube/Balkanski Navijaci

Navijači Budućnosti najavili su ''operaciju Beograd'' čim su saznali da će u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv Partizana, a očekuje se da ih na stadionu crno-belih u Humskoj bude oko 500.

Varvari će posle dugo godina ponovo biti u Beogradu, gde njihov tim nije igrao od razdvajanja Srbije i Crne Gore 2006. godine. Više od 10 godina je prošlo od susreta navijača Budućnosti sa pristalicama srpskih klubova, te mnogi s nestrpljenjem očekuju da vide kako će to izgledati.

>>> Svi strepe od UEFA i Grobara: Da li će uraditi to na godišnjicu Srebrenice?

Po društvenim mrežama, ali i po razmiricama na ulicama Podgorice gde su stradali neki grafiti, može se reći da se mogu očekivati tenzije. To je u intervjuu za crnogorske medije rekao i vođa navijača Budućnosti, Čaka Ivanović, koji je ipak istakao da tu svakako neće biti nikakve političke pozadine.

Ipak, iako se Budućnost dugo nije sastajala sa srspskim klubovima, pre svega sa Partizanom i Zvezdom, njihovi navijači su često imali bliske kontakte sa najvatrenijim pristalicama večitih.

U Podgorici je mnogo navijača Zvezde i Partizana, kao i u drugim gradovima Crne Gore, te se tamo vodi borba za ''prevlast na ulici'', obeležavaju se krajevi grafitima, a takođe bude i sukoba.

DESET VARVARA SAČEKALI DELIJU IZ NIKŠIĆA ISPRED VOZA KOADA JE NOSIO RANAC SA ZASTAVOM

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iako igraju protiv Partizana, navijači Budućnosti ne mogu da očekuju da će u Beogradu biti dočekani s dobrodošlicom i od strane pristalica Zvezde. Naime, pripadnici Budućnosti su Delijama pre nekoliko godina oteli zastavu ''Delije Nikšić'', koja je bila redovna na utakmicama nekoliko sezona dok nije pala u ruke Podgoričana.

Sve se desilo pre nekoliko godina, kada je zastavu Delije Nikšić u vozu Beograd - Bar nosio jedan navijač Zvezde. To su saznali Varvari, i njih desetak su ga sačekali i oteli su mu zastavu. Kasnije su se pohvalili na društvenim mrežama i navijačkim forumima, uz objavljenu fotografiju zastave, preko koje su stavili i šal Budućnosti.

Foto: Facebook.com/Balkanski navijaci Foto: Facebook.com/Balkanski navijaci

VARVARI PROVOCIRALI DELIJE NA MARAKANI 2012. KADA SU BILI SA NAVIJAČIMA RADNIČKOG IZ NIŠA NA GOSTOVANJU U BEOGRADU

Poznato je da navijači Zvezde transparente čuvaju kao oči u glavi, i to je bio jedan od rethih koji je pao u poslednjoj deceniji. Verovatno i poslednji koji je došao u ruke neke druge grupe navijača.

Varvari su u bratskim odnosima sa navijačima Radničkog iz Niša, Meraklijama. I oni su bili na Marakani, nakon što je Radnički ušao u Superligu 2012. godine, pa su iskoristili priliku da isprozivaju Delije za otetu zastavu. Imali su samo parolu Jutjub linka.

Kasnijom pretragom Delije su mogle da vide sledeću pesmu pod nazivom ''Nikšićani Delije, da li znate đe li je''.

Zbog toga ne bi bilo iznenađenje čak i pokušaj neke osvete i otimanje transparenta u vidu sačekuša posle utakmica, jer su Delije u poslednje vreme imale nekoliko sličnih akcija u kojima su čak i napale navijače Partizana na njhovom stadionu i pokušali su da iznesu zastave sa JNA tokom utakmice Partizana i Radnika iz Surdulice u finišu prethodne sezone.

DELIJE SE OSVETILE GRUPI VARVARA KOJE SU OTELE ZASTAVU DELIJE NIKŠIĆ

Takođe su oteli udarnu zastavu navijačima Radničkog iz Kragujevca, Crvenim đavolima, dok su pre nekoliko godina oteli gotovo sve zastave navijačima Vojvodine.

Iako su se za otimanje zastave Delije osvetile grupi Varvara ''Loyal Boys'', koja je stajala iza akcije otimanja zastave Delije Nikšić, jer su im kasnije pripadnici navijača Zvezde iz Crne Gore oteli zastavu, ne bi bilo iznenađenje da se pokuša nova akcija.

Foto: Facebook.com/Balkanski navijaci Foto: Facebook.com/Balkanski navijaci

Utakmica između Partizana i Budućnosti igra se od 20.45 na stadionu crno-belih, a Telegraf će imati izveštače na licu mesta, pa ćete moći na našem portalu da vidite sve zanimljivosti i dešavanja pre, tokom i posle utakmice.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeka iz predgradja

    11. jul 2017 | 19:14

    Deset njih na njega jednog...inače se zna čija je to specijalnost ali ovo je medij poznat po novinaru koji iz prvog reda gadja trenera gostiju loptom pa kao viče držite me da ga ne pokidam...hahahaha

  • L

    11. jul 2017 | 20:20

    Za pocetak to nije zastava Severa to je zastava fana Crvene Zvezde Velika razlika...zbog toga vam je jako glup tekst

  • Igor Obrenovac

    11. jul 2017 | 20:01

    Poslednja zvezdina zastava koja je pala? Hehehe.... Dok je pokojni Sale vodio tribinu ceo jug je na jednom derbiju bio u crveno - belim zastavama. Delije ce reci kako su to bile smesne zastave, ali oni stariji znaju da su neke od tih zastava bile u Bariju, sto ima posebnu tezinu i dobro su cuvane. Pale su tri zastave jakih grupa iz Pireja koje su dosle na taj derbi. Pao je barjak idemo delije, i jos par zastava, ali dobro necemo u detalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA