AEL - PARTIZAN: Marković i Aksentijević ne sumnjaju u svoj kvalitet (19.45, RTS1)

 
  • 1

Sa ili bez Lazara Markovića u startnoj postavi, "crno-beli" moraju da napadnu da se ne bi ponovila Nikozija od pre tri godine

Ne tako davno, Partizan je dubok ožiljak na evropskom izletu dobio upravo na Kipru. Tim tadašnjeg trenera Slaviše Jokanovića smelo je otišao u Nikoziju na megdan Apoelu i vratio se sa 0:2, ali ubeđenja da do prolaza dalje može da dođe... Svi znamo kako se ta epizoda završila 2009. godine.

Tri godine kasnije mnogo toga se promenilo, a Partizan je ponovo na Kipru, gde bije možda i odlučujuću bitku za bajkovitu sezonu evropskih iskušenja.

Poslednji raport Vladmira Vermezovića iz Larnake, gde će večeras pred nešto više od deset hiljada gledalaca istrčati igrači u "crno-belom", jasno govori sa koliko doze opreza tim iz Humske ulazi u meč protiv Anortozisa.

Za razliku od prethodnog duela sa kiparskim prvakom, niko u Humskoj ni ne pomišlja da obeća prolaz, proglašava se favoritom, najavljuje sigurne pobede (setimo se samo izjave Nemanje Tomića pred meč sa Apoelom "biće teško, biće 0:2"?!). Oprez je prisutan od trenutka kada su "crno-beli" saznali ime protivnika.

Ako se osvrnemo malo unazad, taktika "šta god da se desi, o plasmanu dalje odlučujemo pred našim vatrenim navijačima" više ne sme i ne pije vodu. Partizan se ne mali broj puta opekao verujući u priče da revanš na svom stadionu je bogzna kakva prednost. Ne! Navijači od "crno-belih" predvođeni kapitenom Sašom Ilićem večeras očekuju igru na rezultat koji bi odškrinuo vrata raja (čitaj plej-ofa i sigurne obezbeđene jedne grupne faze evropskog takmičenja). Njima ne treba još jedan Genk, Lacio, Tikva, Artmedija...

 

Napad, gol, remi, zašto ne pobeda!

Ne bi tu nikakvu otežavajuću ulogu smeli da igraju vatreni navijači (jer "crno-beli" godišnje odigraju bar dva derbija kakav takozvani Gate 3 nije ni na TV gledao) tima koji nije video Evropu 40 godina, ni visoki presing nekih brazilskih Portugalaca kojih deset u paketu na Kipar stiže za po 100.000 evra!

Borba od prvog do poslednjeg minuta, za obezbeđivanje prednosti, a onda u Beogradu dotući rivala. U Evropi se danas samo tako opstaje.

Sa Lazarom Markovićem u startnoj postavi ili bez njega, "crno-beli" moraju da napadnu, da se ne povlače. To su pokušali pre dve godine, pa se posle deset minuta meča u Nikoziji samo čekalo kada će Apoel zatresti mrežu Partizana.

Marković je rekao daočekuje pobedu, dok je vezista Goran Lovre kazao da se oporavio od povrede i da je spreman da igra u Larnaki.

- Očekujem tešku i neizvesnu utakmicu, oni su dobra i čvrsta ekipa, koja ima kvalitetne pojedince. Naš cilj je da pružimo što bolju partiju i ostvarimo u Larnaki dobar rezultat za revanš pred našim navijačima u Beogradu. Zaista verujem i ubeđen sam da možemo da pobede na Kipru. Dobro smo analazirali protivnika i upoznali sve kvalitete AEL-a. Pune tribine nam neće predstavljati problem, već smo igrali u takvim situacijama i umemo da se snađemo - - rekao je Marković.

Vezni igrač crno-belih Goran Lovre zbog povrede primicača nije igrao prošle nedelje u revanšu drugog kola kvalifikacija sa malteškom Valetom (3:1).

- Oporavio sam se od povrede, ispostavilo se, srećom, da nije u pitanju ozbiljnija povreda i spreman sam za utakmicu. Došli smo na Kipar da pobedimo, uostalom, tako prilazimo svakoj utakmici. Očekujem tvrd meč, biće nam mnogo teže nego u prethodnom kolu na Malti. Bilo koja pobeda na Kipru bila bi uspeh- naveo je on.

Odbrambeni fudbaler crno-belih Nikola Aksentijević takođe veruje da Partizan već u prvom meču može da napravi veliki korak ka uspešnoj evropskoj jeseni.

- Gledali smo snimke AEL-ovih utakmica, radi se o dobroj ekipi. Mi smo mlađi tim, ali to ne znači da su oni bolji. Imamo kvalitet da im se suprotstavimo na pravi način I dođemo do željenog rezultata - zaključio je Aksentijević.

Konačno, Partizanova prednost iz senke bi zaista mogao da bude toliko hvaljeni stadion Anortozisa. Koja se normalna ekipa odlučuje da se za jednu od najvažnijih utakmica u svojoj istoriji preseli iz svog doma samo zbog tribina koje su bliže terenu?!

AEL - PARTIZAN (19.45)

Stadion: Antonis Papadopulos. Kapacitet: 11,930. Sudija: Stanislav Todorov (Bugarska)

AEL (4-4-2): Degra - Žunior, Oun, Airosa, Karlitos - Bebe, Dede, Monteiro, Žilberto - Vu, Dikson.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Ostojić, Ivanov, Aksentijević, Volkov - S. Ilić, S. Marković - Tomić, L. Marković, Babović - S. Šćepović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Prelep gol Gluščevića ukrasio pobedu Radničkog protiv Jedinstva, pogodak je prava majstorija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA