Dva šokantna poraza posle 22 pobede u nizu: Basketaši Srbije bez evropske medalje! (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 6

Orlovi će ipak morati da pričekaju na novo zlato!

Basketaši Srbije napali su evropsko zlato, ali nisu uspeli da odbrane ni srebro sa poslednjeg turnira zbog dva malerozna meča u završnici turnira.

Trostruki šampioni sveta nisu uspeli da pokore i Evropu na velikim turnirima, dva puta je zlato izmaklo na prethodnim turnirima, a ni nadmetanje u Holandiji nije bilo talično našoj reprezentaciji. Posle istorijskog reprezentativnog niza od čak 22 pobede, u meču za finale poraženi su od Letonije sa 19:17, dok je Ukrajina slavila u duelu za treće mesto sa 20:18.

>>>Basketaši Srbije krenuli u pohod na evropsko zlato, i to uz podršku fudbalske legende! (VIDEO)

>>>Bulut žestoko ponizio Španca: Driblingom ga poslao u penziju, pa postigao koš za pobedu! (VIDEO)

Četvrtfinalni rival je bio domaći tim Holandije, a na terenu je od starta postojala samo jedna ekipa. Čak je duel završen tri i po minuta pre isteka duela, jer je ostvaren dovoljan broj poena, a sve je okončano na spektakularan način, dvojkom Mijatovića nakon finti Buluta koji je navukao dva čuvara.

Ipak, u polufinalu, sve je pošlo naopako iako je Srbija povela sa 10:5. Silno motivisani Letonci su odigrali iznad granica svojih mogućnosti, Srbija je imala i šut za pobedu, ali se otišlo u produžetak. U dodatnom periodu igre, Letonci su došli do trijumfalne dvojke i finala, pa su se Bulut, Mijatović, Majstorović i Savić fokusirali na bronzu.

Nažalost, i u ovom meču su Orlovi ispustili prednost, Ukrajinci su ofanzivno iskoristili odsustvo Marka Ždera, a kraj je posebno bio šokantan. U poslednjem sekundu meča, dvojkom preko ruke Savića, Ukrajinci su proslavili osvajanje bronzane medalje.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA