Tipsarević: Mogu daleko da doguram u Londonu

 
  • 0

Srpski teniser zadovoljan je posle meča sa Davidom Nalbandijanom, za koji kaže da ne bi bio toliko spreman da je prisustvovao ceremoniji otvaranja Igara

Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je nakon današnjeg trijumfa nad Davidom Nalbandijanom  u prvom kolu olimpijskog turnira da može da dogura daleko u Londonu, ali da još ne razmišlja o medalji.

- Gledam ovo kao bilo koji turnir. Ne želim da zvučim uobraženo, ali meni gubitak u drugom kolu ili u četvrtfinalu ne rešava ništa i ne pomera mi renking na listi. Ako želim da napravim neki veliki rezultat, moram da pobedim Pečnera, Iznera i Federera. To je sve još jako daleko. Ova prilika će mi se možda još jednom pokazati u karijeri u Rio de Žaneiru i nikad više - kazao je Tipsarević novinarima u Londonu.

On je Nalbandijana uspeo da savlada posle dva seta.

- David je takav igrač da jednostavno uđe u zonu i ne može ništa da promaši. Ne dobijaju se jeftini poeni na servisu, što je meni u ovoj sitaciji bilo potrebno. Uopšte ne osećam da je bilo nešto lagano i da sam mogao da se opustim u bilo kom trenutku meča - objasnio je on.

Tipsarevića u drugom kolu očekuje duel sa Filipom Pečnerom iz Nemačke.

- On je nezgodan protivnik. Činjenica da je ''laki luzer'' ništa ne znači, jer mu je omiljena podloga trava. On će igrati servis volej i bekhend slajs, neće biti čiste razmene sa osnovne linije, što meni odgovara. Pobedio sam ga poslednja dva puta na betonu. Znam kako da igram protiv njega - poručio je Tipsarević.

Srpski teniser dodao je i da mu je donekle žao što je propustio ceremoniju otvaranja Igara.

- Nole i Ziki su se vratili oko tri ujutru. Da sam bio, ne bih bio ovako naoštren kao danas. Opet, kada smo videli ono na televiziji, i Viktoru i meni je bilo baš krivo - rekao je Tipsarević, i dodao da će sutra uživo gledati meč Novaka Ðokovića.

(Tanjug)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA