TELEGRAF PREDSTAVLJA SRPSKE OLIMPIJCE: Strelci - najveći kandidati za medalje

 
  • 0

Damir Mikec, Andrija Zlatić i Zorana Arunović ozbiljni kandidati za mealje, iz senke vrebaju Bobana Veličković, Ivana Maksimović i Andrea Arsović, a borbu za odličje najavila i veteranka Jasna Šekarić kojoj će ovo biti rekordno osmo učešće na OI

Sa ukupno deset olimpijskih medalja (3 zlata, 3 srebra i 4 bronze) streljaštvo je jedan od naših najtrofejnijih olimpijskih sportova (sa vaterpolom deli četvrto mesto, iza rvanja, gimnastike i boksa).

Srbiju će u Londonu predstavljati osam strelaca i strelkinja u 15 disciplina. Andrija Zlatić i Damir Mikec takmičiće se u disciplinama 50 metra pištolj i 10 metara vazdušni pištolj. Pre dve godine na SP u Minhenu Zlatić je u disciplini 10 metara vazdušni pištolj osvojio srebro (istu medalju u toj disciplini Srbija je osvojila u ekipnoj konkurenciji).  Mikec je s malokalibarskim pištoljem protekle sezone osvojio pet medalja na takmičenjima za Svetski kup, od čega dva zlata, u Milanu i u Minhenu.

Jasni Šekarić ovo će biti sedmo učešće na Olimpijskim igrama. Ona je i najtrofejnija srpska olimpijka sa pet medalja, po jednim zlatom i bronzom i tri srebra. U Londonu će se takmičiti u samo jednoj disciplini – 25m malokalibarski pištolj i spada u red favorita iz senke.

U Jasninoj “zlatnoj disciplini”, 10 metara vazdušni pištolj, predstavljaće nas svetska šampionka iz Minhena Zorana Arunović i evropska prvakinja iz Helsinkija Bobana Veličković, od kojih visok plasman možemo da očekujemo i u Londonu, s tim što Zorana gađa i malokalibarskim, gde je takođe u užem krugu favorita.

- Trema je prisutna, ali nekako to doživljavam kao sasvim normalnu i dobru stvar. Ne znam gde idem i šta me očekuje, a svi pričaju o tome. Svi već računaju da sam ja osvojila medalju, taj pritisak postoji. Ipak, to je deo života svakog profesionalnog sportiste. Kad pogledam Novaka Đokovića, samo mogu da kažem svaka mu čast kako sve izdržava. S jedne strane ljudi se oslanjaju na njega, a opet, ako loše odigra, zamera mu se. Zato kažem, svaka čast na svemu što izdržava – rekla je Arunović u intervjuu za Telegraf.

Ivana Maksimović pokušaće da se domogne medalje u gađanju vazdušnom puškom, disciplini u kojoj je njen otac, sadašnji selektor srpskog streljačkog tima Goran Maksimović, osvojio zlato na Igrama u Seulu 1988. Od nje i od Andree Arsović očekuje se da stignu bar do finala.

Nemanji Mirosavljevu biće ovo pete Igre, a takmičiće se u tri discipline - vazdušna puška, MK puška trostav, MK puška 60 metaka ležeći.

SASTAV STRELJAČKOG TIMA SRBIJE U LONDONU:

Puška: Andrea Arsović, Ivana Maksimović (obe MK i vazdušna puška) i Nemanja Mirosavljev (vazdušna puška, MK puška trostav, MK puška 60 metaka ležeći)

Pištolj: Zorana Arunović (MK i vazdušni pištolj), Bobana Veličković (vazdušni pištolj), Jasna Šekarić (MK pištolj), Damir Mikec i Andrija Zlatić (obojica MK i vazdušni pištolj).

OLIMPIJSKE MEDALJE:

Atina 2004 – srebro: Jasna Šekarić, 10m vazdušni pištolj

Sidnej 2000 – srebro: Jasna Šekarić, 10m vazdušni pištolj

Atlanta 1996 – zlato: Aleksandra Ivošev, 50m trostav; bronza: Aleksandra Ivošev 10m vazdušna puška

Barselona 1992 – srebro: Jasna Šekarić, 10m vazdušni pištolj; bronza: Stevan Pletikosić 50m puška, Aranka Binder, 10m vazdušna puška

Seul 1988 – zlato: Goran Maksimović, 10m vazdušna puška, Jasna Šekarić, 10m vazdušni pištolj; Jasna Šekarić 25m mk pištolj

 

Video: Uvodno izlaganje Rasima Ljajića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA