I NAD FUDBALSKOM ERGELOM IMA ERGELA: Konj skuplji od Mesija i Ronalda! (VIDEO)

 
  • 0

Frenkel trenutno vredi 116 miliona evra, a po svemu sudeći, ta vrednost može da se duplira posle odličnih rezultata koje ovaj "konjički Jusein Bolt" postiže

Neki su se začudili, a neki nasmejali kada su čuli da se vlasnik španskog fudbalskog prvoligaša Malage na Tviteru pohvalio da je kupio retkog egipatskog pastuva za veći novac nego što je Real Madrid dao Mančester junajtedu za Kristijana Ronalda pre tri godine.

Šeik Abdulah al Tani bi tek uvećao značaj svog “šopinga” da je znao da je od Ronalda trenutno vredeniji Argentinac Lionel Mesi, koji je prema sajtu “Transfermarktu" košta 100 miliona evra. Odmah iza njega su pomenuti Portugalac (90 miliona), Andreas Inijesta (65 miliona), Vejn Runi (65 miliona) i Sesk Fabregas (55 miliona).

Međutim, konji su odavno poznati kao stvar luksuza i prestiža, bar kada je o životinjama reč. Retke rase i trkački konji donose milionske zarade svojim vlasnicima, kako uspesima u trkama tako i kasnije u rasplodnji.

Revoluciju među najvrednijim trkačkim konjima napravio je Zeleni Majmun (Green Monkey), koji je na aukciji 2007. godine prodat za 16 miliona dolara (13 miliona evra). Ovaj trkački konj je na kraju bio loša investicija, jer posle te prodaje nije osvojio nijednu titulu, a već naredne godine se penzionisao.

Skupljeg ljubimca od Al Tanijevog Kraljevskog Galopa poseduje princ Kalid Abdulah iz Saudijske Arabije. U njegovom vlasništvu je konj pod imenom Frenkel (Frankel), koji vredi ravno 116 miliona evra i ujedno je najskuplji konj na svetu. Britanski stručnjaci su utvrdili da Frenkelov galop dostiže brzinu veću od 65 km na sat i konstantno ostvaruje pobede na kraljevskim takmičenjima.Vlasniku je doneo gotovo million evra na jednom takmičenju. Navedena vrednost punokrvnog pastuva nije konačna, jer je Frenkel 11. uzastopnom pobedom na nedavnom “Kraljevskom mitingu” duplirao svoju vrednost!

Osim što se za Frenkela trenutno može kupiti Mesi ili Ronaldo, za ovog “Juseina Bolta među konjima” se može uzeti i 577 "ferarija 458", 110 hiljada povratnih karata na relaciji London – Sidnej, 115 hiljada Čelsijevih sezonskih karata  i 200 hiljada "ajfon" aparata. Još jedan konj koji je višemilionskom vrednošću skrenuo pažnju na sebe stiže iz Australije. So Ju Tinka (So You Think) vlasnici su procenili na oko 50 miliona evra, što je približno ceni petog najskupljeg fudbalera Seska Fabregasa.

(B. Mekić)

Video: "Pešić može da nastavi svoj rad, tu nema spektakla": Čović govorio o poziciji selektora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA