Cena Partizanovog tandema naglo skočila: Hoće li crno-beli prodati Leonarda i Đurđevića za 10 miliona?

 
  • 41

Sjajne partije u drugom delu sezone udvostručile su cenu ovom tandemu, a na sve to ''kapnuće'' i koji milion više

Ako za nekoga možemo reći da su obeležili proleće u Superligi Srbije (verovatno i sezonu) onda je to, bez sumnje, tandem Partizana Uroš Đurđević - Leonardo!

Strelci ukupno 46 golova u prvenstvu, njih dvojica su doveli crno-bele na korak od titule, automatski i igranja u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Za to im je potreban bod protiv Lučana u poslednjem kolu.

>>> Leonardo i Đurđević: Pobeda za Nikolića, izdržao je sve bočne udare sa strane!

>>> Otac i majka otkrili: Ovako je Uroš Đurđević izgledao kada je bio mali (FOTO)

Iako su navijači Partizana trenutno u slavljeničkom raspoloženju, daleko od toga da se neki od njih ne pitaju šta će biti sa pomenutim fudbalerima na leto.

Da li će otići odmah po završetku sezone ili će sačekati kraj kvalifikacija? Hoće li krenuti put Evrope i ako crno-beli uđu u neku grupnu fazu? I, da li će uopšte napuštati Humsku?

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ova treća opcija je malo verovatna, jer Partizan može da zaradi ozbiljan novac na njihovim transferima. Pritom, obojici je inostranstvo prioritet.

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev nedavno je priznao da će Partizan teško zadržati Leonarda, a slično je i sa Đurđevićem za kog se već interesuje fenerbahče.

Elem, da se vratimo na početak priče i pomenuto proleće.

Tandemu Partizana cena je dvostruko skočila od početka 2017. godine do sada, gledajući cifre specijalizovanog sajta Transfermarkta.

Đurđević je koštao milion i po evra, a trenutno mu je cena 3.5 miliona. S druge strane, Leonardova cena je bila takođe 1.5 miliona u janura. Sada - okruglo tri miliona.

Printskrin: Transfermarkt Printskrin: Transfermarkt
Printskrin: Transfermarkt Printskrin: Transfermarkt

Ali, da li je to cifra koju Partizan može da dobije? Objektivno - može više i verovatno će dobiti, ali postavlja se pitanje one klauzule u ugovoru Brazilca koja se pominjala u decembru.

Miloš Vazura, generalni direktor crno-belih, priznao je da Leonardo može da ide ukoliko neku u Humsku ''pošalje'' 2.5 miliona evra.

- Nije samo 2.500.000 evra uslov da Leonardo ode iz Partizana. Ima još nekoliko stavki u ugovoru, a odnose se na procente i bonuse, koje ne bih da otkrivam detaljno - rekao je Vazura.

Da li se u međuvremenu nešto promenilo?

Iliev je nedugo posle Vazure tvrdio da će razmisliti o njegovoj prodaji tek ako stigne ponuda od pet miliona.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Provejava priča da će Partizan morati da ga pusti za 2,5 miliona. Evo, kao najodgovorniji za sportska pitanja garantujem, ne može da ide. Ni za 2.5, ni za 3, ni za 4 miliona. Ako neko ponudi 5, onda ću da razmislim šta je najbolje za klub, da li da prodamo njega ili dvojicu drugih koji vrede isto - jasan je u decembru bio sportski direktor Partizana.

Na dvojicu drugih verovatno je mislio na Milenkovića koji je prodat za 5.1 milion, ali i na Uroša Đurđevića. I upravo to je neka realna cifra od 10 miliona koliko bi Partizan dobio za njih dvojicu.

Jeste to 6.5 miliona prema Transfermarktu, ali se u prošlosti nebrojeno mnogo puta pokazalo da fudbaleri iz Superlige odu dalje za koji milion više.

Nema sumnje, očekuje nas zanimljivo leto u Humskoj.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dodson

    19. maj 2017 | 09:42

    Uros i Leo su kileri 46 golova do sad sve rekorde potukli... Neka odigraju kvalifikacije za LS i ako se plasiramo ode cjena u nebo....

  • Batica

    19. maj 2017 | 09:47

    Ok,Partizan ce uzeti kintu,vidim da drugari sa druge strane Topcidera imaju interesantne izlive emocija zbog igraca FK Partizan...a da ih pitamo mi GROBARI : Koga ce to zvezdana prodati ove sezone? Ne pada mi na pamet ni materijalna stvar sa stadiona koja bi se mogla nekom utrapiti,a kamoli neki igracic...

  • Donji svarckovci

    19. maj 2017 | 08:07

    Najbolji trenutno na planeti..osvajamo ligu sampiona ako ne odu..vrede bar po 30 miliona svaki.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA