≫ 

Tinejdžerka izbačena sa turnira zbog "izazovne" haljine (FOTO)

Organizatori turnira naveli su da je mlada dama prekršila dres kod

  • 4

Neobična situacija dogodila se u Maleziji na jednom turiru u šahu gde u prvom planu nije bio rezultat i pobednici, već "izazovna" haljina u kojoj se pojavila jedna od takmičarki.

U pitanju je neimenovana 12-godišnjakinja koja se, prema oceni organizatora turnira, pojavila u previše kratkoj odevnoj kombinaciji što je automatski eliminisalo iz borbe za plasman.

Svakako tužan i vrlo uznemirujući trenutak za ovu devojčicu čiji je trener i učitelj ekspresno reagovao i zatražio izvinjenje od onih koji su doneli tako grubu odluku da se ona isključi sa turnira.

Uz post na fejsbuku objavio je i fotografiju "sporne" haljine.

- Sredinom druge partije (bez prethodnog stopiranja sata) glavni sudija je obavestio moju učenicu da je haljina koju je obukla neprikladna i da narušava dres kod turnira. Kasnije je isti sudija preneo i njenoj majci reči direktora da je "njeno oblačenje zavodničko" i "izazovno iz određenog ugla" - napisao je mentor tinejdžerke.

I dok mnogi polemišu o tome da li je haljina prekratka i o tamošnjem konzervativnom društvu, ima i onih koji su posumnjali da iza svega stoji nečija želja da se devojčica eliminiše sa turnira samo da ne bi bila pretnja određenim konkurentkinjama da ga osvoje, jer se nalazi u krugu favoritkinja. To je jedna od teorija.

Koji god da je razlog, u najmanju ruku je skandalozan za ovoj sport i ovaj nivo takmičenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA