On je najveći heroj maratona! Ima tešku bolest, a istrčao je 42 kilometra!

 
 ≫ 
  • 1

Aljoša je krajem 2015. godine otkrio da ima nespecifično zapaljenjsko oboljenje digestivnog trakta, može da zahvati bilo koji njegov deo, u velikoj većini slučajeva deo tankog creva i debelo crevo

Beograđanin Aljoša Spremo, nakon što je pre dve i po godine otkrio da ima Kronovu bolest, istrčao je danas Beogradski maraton sa ciljem da ljude sa istom bolešću animira da se bave trčanjem i sportom.

Jedan od junaka jubilarnog 30. maratona u Beogradu više od 42 kilometara prešao je u vremenu od tri sata i 55 minuta, a u izjavi Tanjugu istakao je da se za to aktivno spremao šest meseci.

- Fenomenalan je osećaj završiti maraton, šest meseci radio sam po tri puta nedeljno u teretani i trčao. Sada uživam u plodovima, da kažem, moje pobede. Verovao sam da ću završiti, iako nisam bio siguran, možda ne u vremenu koje sam hteo, ali sam zadovoljan- , rekao je Spremo Tanjugu posle trke.

Kako je naglasio, maraton je istrčao bez problema, ako se izuzme upala mišića, što je normalna pojava.

- Trčanje mi je pomoglo da donekle izlečim svoju bolest, koja je auto imuna i doživotna je, ali može da se drži pod kontrolom. Kada je u remisiji sve je sasvim u redu, uspeo sam da istrčim maraton bez većih problema - poručio je 33-godišnji Spremo.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je apelovao na ljude sa istom bolešću da se jave udruženju "Ukuks" kako bi dobili adekvatnu pomoć.

- Učešćem na maratonu želim da animiram ljude da trče, a najviše ljude sa istom bolesti da se jave udruženju "Ukuks" kako bi porazgovarali sa stručnim doktorima. Ne treba se bolesti stideti, može sasvim normalno da se živi. Napravio sam humanitarnu akciju "Svaki kilometar se računa" u svrhu pomoći odeljenje gastroentereologije na KBC Zvezdara. Svako ko želi da pomogne i ulati novac može da učini i vidi putem Fejsbuka - naveo je on.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA