Branković: Smederevo dobija atletsku stazu na kojoj će trenirati deca, umesto što sada paradiraju delinkventi!

 
 ≫ 
  • 2

Direktor Atletskog saveza Srbije istakao je da će unutar tvrđave u Smederevu biti izgrađena atletska staza, a ne stadion kako je pogrešno protumačeno

Atletski savez Srbije u dogovoru sa gradom Smederevom počinje izgradnju atletske staze u okviru zidina smederevske tvrđave. Međutim, mnogima je ova informacija zasmetala jer su smatrali da će ovaj objekat narušiti kulturno- istorijsku baštinu ovog grada.

Ipak, radi boljeg objašnjenja za sve stanovnike Smedereva, ne radi se o gradnji stadiona već samo atletske staze koja će biti u nivou zemlje. Nema nikakvog zidanja niti postavljanja objekata.

- Ljudi iz Smedereva treba da budu svesni da će to biti prilika da se njihova deca, ali i deca iz cele Srbije bave atletikom i sportom uopšte.

- Ta parcela je svakako bila zapuštena i tu su se okupljali delinkventi. Pa, zar nije bolje da to bude sređeno i da se deca bave sportom? - pita direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Foto: Wikipedia/Pudelek Foto: Wikipedia/Pudelek

On je dodao da postoje sve dozvole za sporvođenje ovog plana,

- Imamo sve potrebne dozvole da sprovedemo ovaj  projekat u delu i sve je urađeno po zakonu. Neće biti dizanja nikakvih objekata već će to biti samo atletska staza na kojoj će moći da se trenira - objasnio je Branković.

Foto: Wikimedia/M Todorovic Foto: Wikimedia/M Todorovic

( Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasha

    11. april 2017 | 15:25

    Podrska za ovakvu ideju, nadam se da ce isto postupiti i u Novom Sadu, Petrovaradinska tvrdjava bi mogla da bude centar sporta, ali i uzivanja u prirodi ... Slicno kao na Kalemegdanskoj tvrdjavi i Smederevskoj sada ...

  • Nesa

    11. april 2017 | 17:19

    Svaka cast za ideju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA