Predsednik primio srpske atletičare i dobio dresove Srbije i Partizana!

 
  • 0

Osvajači medalja na Evropskom Prvenstvu u Helsinikiju danas bili na prijemu kod prvog čoveka Srbije koji im je poželeo i uspeh na Olimpijskim Igrama

Atletika u Srbiji opet doživljava procvat. Dvojica junaka sa EP u Helsinkiju, Emir Bekrić i Asmir Kolašinac ovih dana su centralne ličnosti u srpskom sportu. Bekrić, vicešampion na 400 metara sa preponama i Kolašinac osvajač bronze u bacanju kugle bili su i na prijemu kod predsednik Srbije Tomislava Nikolića.

Nikolić je danas u Beogradu razgovarao sa našim atletičarima kao i sa članovima njihovih timova, trenerima Nikolom Tomaševićem i Mirjanom Stojanović, sa predsednikom AK „Partizan“ Draganom Vasiljevićem, predsednikom Atletskog saveza Srbije Veselinom Jevrosimovićem i članom Olimpijskog komiteta Srbije prof. dr Draganom Životićem, kao i sa legendom naše atletike, Franjom Mihalićem.

Predsednik Nikolić se zahvalio Kolašincu i Bekriću na radosti koju su svojim uspehom priredili našim građanima i poželeo im da još bolji uspeh postignu i na predstojećim Olimpijskim igrama. Srpski atletičari zahvalili su se predsedniku Nikoliću na podršci i iskoristili priliku da mu poklone dres Srbije i Atletskog kluba „Partizan“.

Predsednik se zahvalio na poklonima, ali je naglasio da, iako je navijač Partizana, sad voli i Zvezdaše.

Posle prijema u zgradi Predsedništva, osvajači evropskih odličja održali su konferenciju na stadionu matičnog kluba, Partizana.

- Ovo je sjajna generacija i možda već na Olimpijskim igrama u Londonu, a sigurno sledeće godine na Svetskom prvenstvu, bude još uspeha i medalja za našu reprezentaciju. Veče kada smo Emir i ja osvojili medalje otišli smo, nakon proslave u kafiću, u sobu da još jednom na lap topu vidimo šta smo uradili. Tad sam mu rekao da se nadam da ovo nije samo san i srećom tako je i ostalo. Emir je zaspao oko četiri ujutru, a ja zbog njegovog hrkanja nisam mogao do šest - rekao je Kolašinac koji je osvojio bronzu u bacanju kugle.

Emir Bekrić je otkrio razloge njegove sjajne predstave u finalu.

- Svi oni imaju sjajne uslove za rad, ali ne poseduju želju i žar što sam video i pred start finalne trke. Meni je sve to dalo dodatnu motivaciju i znao sam da imam šansu u poslednjih 100 metara trke. Konkurencija je bila veoma jaka, ali bio sam fokusiran i čast mi je što sam osvojio srebrnu medalju - rekao je Bekrić.

Trener Kolašinca Nikola Tomasović rekao je da je "ovo velika stvar za srpsku atletiku".

- Doneli smo medalje sa otvorenog, koje su dugo čekane. Nadam se da će ih biti još i da ćemo za dve godine na sledećem EP popraviti bilans - rekao je Tomasović.

Bekrićev trener Mirjana Stojanović vrlo emotivno je prokomentarisala uspeh njenog učenika.

- Ja, kao i sve žene, vrlo emotivno doživljavam ovakve stvari. Ova medalja je ceo moj život i sve ono što sam htela da uradim uspela sam sa ovom medaljom - rekla je Stojanović i dodala da je osvajanje medalje veliki uspeh, ali da je prioritet i dalje rezultat na Olimpijskim igrama, gde cilja da Emir trči ispod 49 sekundi.

- Plasman na EP je veliki uspeh, a u Londonu je glavni cilj da Emir popravi rezultat. Nadam se da će se to realizovati, njemu tek predstoje veliki uspesi. Verujem da je u mogućnosti da u Londonu istrči 48.80 - optimistična je Stojanović.

 

(Telegraf.rs / Foto: Milena Đorđević / Nenad Pavlović)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA