Od Jagodine do Kolumbije: Plakaćete od smeha kad vidite ovih 10 statua čuvenih sportista (FOTO) (VIDEO)

 
  • 9

Neke su uklonjene, druge i dalje odolevaju nervirajući fanove

Otkrivanje statue Kristijana Ronalda u Portugaliji izazvalo je pravu histeriju na društvenim mrežama. Nema kraja montažama na račun figure koja liči na sve sem na slavnog fudbalera, što je bilo dovoljno da se napravi mali podsetnik na velike svetske gafove.

1. Kristijano Ronaldo

Portugalcu sigurno nije bilo prijatno da vidi sebe u izdanju kao da mu se jedna polovina lica oduzela. Barem je takav utisak ostavila statua na aerodromu koji je poneo njegovo ime, u rodnoj Madeiri. Lavina je munjevito pokrenuta....

 

2. Novak Đoković

Muzej voštanih figura u Jagodini nije se proslavio sa izdanjem Novaka Đokovića, jedna je čak  zamenjena, ali ni nova ne predstavlja najsrećnije rešenje.

Foto: Youtube.com/spalesg Foto: Youtube.com/spalesg

 

3. Vlade Divac

Na istom mestu, na samo nekoliko metara odstojanja, nalazi se i prestravljeni Vlade Divac koji je obučen u trenerku sa brojem 10, koji nije uopšte nosio u dresu Jugoslavije!

Foto: youtube.com/spalesg Foto: youtube.com/spalesg

 

4. Endi Mari

U Šangaju je postojala praksa da pobednik titule dobije svoju statuu ratnika, i to sa reketom u rukama. Sama pomisao na tenisera u oklopu je pomalo bizarna, i još kada je urađena kao Mari... Njegov izraz lica će vam sve reći.

5. Marko Materaci i Zinedin Zidan

Kultni udarac Zidana bio je ovekovečen na gigantskom spomeniku u Dohi. Samo nekoliko nedelja kasnije, morao je da se ukloni zbog žestokih reakcija na društvenim mrežama.

- Tužno je šta naša omladina može videti u ovoj umetnosti. Neće razlikovati haram i halal (zabranjeno i dozvoljeno) - bila je jedna od žalbi, ali i nevezano za religiju, statua je apsurdna sama po sebi i svakako ne predstavlja ništa stanovnicima Katara. Delo je alžirsko-francuskog umetnika Adela Abdesemeda 2012. godine, a bila je predtavljena u Francuskoj i Italiji.

 6. Dejvid Bekam

Statua Bekama kružila je svetom u kamanji za jednu robnu marku 2012. godine, legendarni fudbaler bio je samo u donjem vešu, uz poruku "Fotkajte se uz Bekama". Malo njih se odvažilo ili je želelo da to uradi.

7. Alan Širer

Ako se dobro zagledate u skulpturu ispred Sent Džejms Parka, sam lik ne podseća na vrhunskog golgetera koji je žario i palio u dresu Njukasla, slaveći golove uz visoko podignuti prst desne ruke.

8. Majkl Džekson 

Pokojni kralj popa je morao da se nađe na ovoj listi... Jer mu je statua podignuta ispred stadiona Fulama! Ništa nije moglo da zaustavi bivšeg vlasnika kluba Mohameda al Fajeda u nameri da ovekoveči svog prijatelja ispred Krejven Kotidža. Što je najbizarnije, Majkl je zaista verno predstavljen, ali mu tu mesto nije. Statua je uklonjena, ali Fajed likuje zbog čiste statistike. Dok je Majkl bio tu, pobedilo se u 33.7 odsto mečeva, od uklanjanja biste, pobedilo se na 25 odsto susreta!

9. Karlos Valderama

Kultni heroj Kolumbije Karlos Vanderama dobio je bronzanu statuu u rodnoj Santa Marti. Umetnik Amilkar Ariza kao da je koristio makarone da prikaže čuvenu frizuru Karlosa, ali se ujedno baš i nije potrudio oko lica koje je kosom zamaskirano, uz stav kao da igrač pada.

10. Ted Bejts Legendarni igrač i menadžer Sautemptona Ted Bejts dobio je statuu sa prilično nespretnim proporcijama ruku i nogu, a mnoge je zapravo više podsećao na Milana Mandarića, čelnika ljutog rivala Portsmuta. Vrlo brzo je zamenjena.

(Telegraf.rs)

Video: "Neću ni tabelu da gledam do februara": Savo Milošević predstavljen u Partizanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    30. mart 2017 | 14:08

    Kojim sportom se bavio Majkl Dzekson?

  • ☆☆☆

    31. mart 2017 | 00:10

    Što je teško napraviti Majkla Džeksona.On je ionako kao izvajan u plastici bio.

  • Semajlirane pufne

    2. april 2017 | 12:07

    Nisam znao da je Majkl Dzekson sportista?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA