Stanoje doveo Gvardiolinog miljenika iz Barse

 
  • 0

Sejdu Keita najverovatnije karijeru nastavlja u kineskom Dalijen Erbinu, koji trenira nekadašnji strateg Partizana

Juče sa Pepom Gvardiolom, sutra sa Saletom Stanojevićem! Kineski prvoligaš Dalijen Erbin, kojeg sa klupe predvodi nekadašnji trener Partizana na dobrom je putu da anagažuje vezistu katalonskog kluba Sejdua Keitu.

Keiti je juče istekao ugovor sa Barselonom i on je slobodan u izboru nove sredine. Mnogi klubovi poput Milana i još nekih iz Engleske želeli su vezistu iz Malija i momka koji je važio za Gvardiolinog miljenika, ali očigledno je da su Kinezi bili izdašniji. Keita je sa suprugom primećen u hotelu "Đuanđang" u Dalijenu, a iako nema zvanične potvrde, pretpostavlja se da su pregovori u završnoj fazi.

Inače, Keita je imao još jednu godinu ugovora sa Barselonom, ali je ona bila uslovna. Tačnije, postojala je klauzula o broju odigranih utakmica u sezoni, koja automatski aktivira produžetak saradnje za još jednu sezonu. Keita nije odigrao dovoljno mečeva, pre svega zbog odlaska na Kup Afričkih nacija i završio je sa Barselonom.

On je poslednje u nizu poznatih fudbalskih imena koja su u poslednjih pola godine otišla u Kinu. Pre njega stigli su Anjelka, Drogba, Jakubu, Barios... Za Stanojevićev Dalijen, između ostalih, igraju bivši nigerijski reprezentativac Utaka, zatim nekadašnji vezista Barse i selekcije Brazila Fabio Ročembak, kao i nekadašnji štoper Zvezde Li Adi.

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA