Navijači Spartaka skupljaju novac za drugove koji su izbodeni u Beogradu

 
  • 5

Fanovi moskovskog kluba ne sede skrštenih ruku kada su saborci sa tribine u pitanju

Napad na navijače moskovskog Spartaka u Beogradu bacio je senku na spektal koji su upriličila dva kluba i utakmicu koja je odigrana na našem najvećem stadionu.

Prilikom teškog incidenta koji se desio u srpskoj prestonici izbodena su dva ruska navijača koji se nalaze u bolnici.

Jednom od njih izvađena je slezina i on se i dalje nalazi na intenzivnoj nezi, dok je stanje drugog bolje i na putu je poptunog oporavka kroz nekoliko dana.

>>> Oglasio se Zvezdan Terzić povodom napada na ruske navijače

U međuvremenu, u Rusiji, pojedini navijači ruskog kluba su se angažovali da pomognu ranjenim drugovima sa tribine kroz akciju prikupljanja novca za transport i oporavak povređenih.

- Dragi prijatelji, 25. marta, posle prijateljske utakmice između Crvene zvezde i Spartaka, u centru Beograda napadnuti su i teško povređeni navijači Pavel Bodrov i Maksim Butrin. Obojica su izbodeni i prebačeni u bolnicu u ozbiljnom stanju. Hitno su operisani. I dalje su hospitalizovani, Pavel je na intenzivnoj nezi. Njihovo stanje je sada bolje, ali iz bolnice još uvek nisu saopštili kada će biti otpušteni. U ovom trenutku, mi smo pokrenuli akciju prikupljanja novca za nastavak lečenja i njihov opravak po izlasku iz bolnice i po povratku kući. Prema prognozama, Pavel će morati u ležećem položaju da bude transportovan u Rusiju, dok će Maksimu biti potrebno još nekoliko dana da za opravak i povratak kući. Sve zavisi od toga kako bude njegovo stanje, ali prognoze su obećavajuće i on će moći da se vrati kući regularnim letom - najnovija su obaveštenja o trenutnoj situaciji dvojice mladića.

>>> Ruski mediji optužili Grobare da su izboli trojicu navijača Spartaka iz Moskve, MUP tvrdi drugačije

Uz ovu poruku na instagram profilu jednog od inicijatora akcije ostavljen je i broj žiro računa na koji se može uplatiti novac za povređene navijače.

Дорогие друзья, 25 марта после товарищеского матча Црвена Звезда – Спартак в центре Белграда было совершено нападение на болельщиков, в результате которого серьезно пострадали наши ребята Павел Бодров и Максим Бутрин: оба с ножевыми ранениями были доставлены в больницу в тяжелом состоянии. Им были проведены срочные операции и они находятся в больнице, Павел до сих пор в отделении интенсивной терапии. Состояние удовлетворительное, однако по срокам выписки больница пока информации не дает. В настоящее время мы начали сбор средств как за уже проведенное лечение, так и на предстоящее. По прогнозам, перевозить Павла нужно будет в лежачем положении, Максиму на реабилитацию и возвращение домой также потребуется еще несколько дней. Все будет зависеть от состояния, но прогнозы позитивны и он сможет улететь регулярным рейсом, как только разрешит лечащий врач. Сбор средств осуществляется на карту Сбербанка 4276380069241185 получатель – Александра Алексеевна Баканова (девушка Павла). Все отчеты и новости о состоянии ребят будут публиковаться на странице Александры. https://vk.com/id154560 За дополнительными вопросами можете обращаться к ней в личку. Один за всех...

A post shared by Ультра Север (Спартак Москва) (@ultra_spartak) on

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale

    28. mart 2017 | 09:41

    Zvezda da im plati lečenje ne sramotimo se.

  • Nuklearni arsenal RF

    28. mart 2017 | 09:31

    Sramota me je od samog sebe kada vidim kako su nam ruska braća prošla u Beogradu.Ej,ubosti nekoga nožem samo zato što ti se ne svidja za koga momci navijaju je strašno.Pa ja od kada sam se rodio kao i 99% moje uže i šire rodbine navijam

  • Pablo

    28. mart 2017 | 11:15

    Podrska braco zelimo vam sto brzi oporovak...pociniocima po 20 godina tvrde robije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA