Tričkovski prešao u Briž za milion evra

 
  • 0

Nekadašnji napadač Crvene zvezde potpisao trogodišnji ugovor sa slavnim belgijskim klubom

Nekadašnji napadač Crvene zvezde i makedonski reprezentativac Ivan Tričkovski je novi član belgijskog Klub Briž. Makedonac dolazi iz kiparske senzacije APOEL, koji je prošle sezone igrao u četvrtfinalu Lige šampiona, a transfer je "težak" milion evra. Makedonac je sa slavnim belgijskim klubom potpisao ugovor na "tri plus jednu" godinu.

Tričkovski je Zvezdu napustio kao promašaj, ali se na Kipru fudbalski preporodio i bio jedan od zapaženijih prvotimaca APOEL u sjajnim partijama u Ligi šampiona. U prošloj sezoni je izabran za najboljeg fudbalera u kiparskom fudbalu, a titulu najboljeg je osvojio i u izboru makednoskog fudbalera godine. U Briž dolazi kao drugo veliko pojačanje, pošto je u klub ranije stigao Meme Čite iz Standarda.

- Odluku da izaberem Briž sam doneo brzo i lako. Radujem se što ću igrati u jednom od najboljih begijskih klubova sa bogatom tradicijom i velikim ambicijama - rekao je 25-godišnji Tričkovski na zvaničnom predstavljanju u Brižu.

Oduševljen transferom je i novi trener Briža Žorž Lekens, koji je nedavno napustio klupu belgijske reprezentacije da bi preuzeo plavo-crne.

- Uprkos činjenici da je relativno mlad fudbaler sa samo 25 godina, Tričkovski ima zavidno međunarodno iskustvo što mi je bilo veoma važno. Ivan ima mnogo kvaliteta i sposobnosti da igra na više pozicija u timu. Doneće nam brzinu, dubinu u napadu i sa njim u timu ćemo stvarati veći broj prilika. Nadamo da će se što brže adaptirati - rekao je Lekens.

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA