Erceg potpisao za CSKA i kritikuje Dudu Ivkovića

 
  • 0

- Pitajte selektora zašto me nije bilo u reprezentaciji. Sada sam pozvan, ali to ništa ne mora da znači jer sa Dudom Ivkovićem nikada niste načisto - rekao je Erceg na promociji u Moskvi, osvrćući se na reprezentativni status

CSKA iz Moskve postaje srpska košarkaška kolonija. Milošu Teodosiću i Nenadu Krstiću se pridružio i Zoran Erceg. Krilni centar je bio najbolji igrač Bešiktaša u fenomenalnoj sezoni kada je uzeta tripla kruna (prvenstvo i kup Turske, kao i Evropkup), sada je potpisao dvogodišnji ugovor sa moskovskim "armejcima", došavši kao slobodan igrač, jer mu je istekao ugovor sa turskim klubom.

- Mnogo prijatelja mi je dalo informacije o CSKA i svi su ubeđeni da sam pogodio dolaskom u Moskvu. Nijednu lošu vest nisam čuo o CSKA. Presrećan sam jer sam u velikom klubu sa velikim ambicijama. CSKA svake godine ima najviše ciljeve kao što je osvajanje Evrolige. Mislim da svaki košarkaš s ove strane Atlantika sanja o igranju za ovaj klub. Sa druge strane, zbog svega toga, tu je i veliki pritisak. Ali, spreman sam za najveće izazove - rekao je Erceg u intervjuu za ruski "Sport Ekspres".

Bije vas glas da ste sjajan napadač, ali da vam ponekad "škripi" u odbrani, a zna se da trener Etore Mesina ne toleriše "rupe" u odbrani. 

- Shvatam da je za igre u ovakvom klubu neophodno da maksimalno dobro igrate u odbrani i daću sve od sebe da uspem u tome. Naporan rad je nešto što mi nije strano. Znate, mene je trenirao Duda Ivković, a svi znamo kakvi su njegovi treninzi.

Treći put u karijeri, Erceg će igrati u istom klubu sa Milošem Teodosićem. Posle FMP i Olimpijakosa, sada će udružiti snage i u moskovskom klubu. 

- Sjajno je što ćemo opet igrati zajedno. Tu je i Krstić. Dobro je što ću u ekipi imati ljudi sa kojima ću moći da pričam na srpskom jeziku. Tako je bilo i u FMP i u Olimpijakosu.

Mnoge čudi činjenica da vas nema u nacionalnom timu Srbije na poslednjim takmičenjima. 

- Zaista je čudno. Igrao sam samo 2007. na EP, a zašto je to tako, morate da pitate selektora Srbije. Sada sam pozvan u reprezentaciju, ali sa Dudom Ivkovićem nikada niste načisto kada je budućnost u pitanju.

Koji ćete broj nositi u CSKA?

- "Sedmicu"! Ceo život nosim taj broj.

Ali ona ja zauzeta. Uzeo ju je novajlija Aron Džekson. 

- Koliko godina ima taj Džekson? Dve godine je mlađi od mene, kažete... Pa, onda je jasno ko će nositi broj "sedam" - samouveren je Erceg.

Video: Milojević: U seriji smo teških utakmica, Železničar dobra i nadahnuta ekipa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA