Stojadinović: Naše fudbalere vraćaju iz Evrope jer nemaju kvalitet!

 
  • 0

Poznati fudbalski menadžer tvrdi na osnovu svog iskustva da evropski klubovi "vraćaju" srpske igrače jer ne vrede milione za koje su ih kupili, navodeći primere Smiljanića, Purovića i Stojkovića

Fudbalski menadžer Zoran Stojadinović smatra da se svi fudbaleri iz Srbije, koji za veliki novac pojačavaju evropske prvoligaše, vrlo brzo vraćaju zbog toga što oni ne vrede milione evra koje su klubovi za njih "iskeširali".

- Možda je grub izraz, ali ne možemo ni mi više da varamo klubove, dovodeći im srpske fudbalere za milione kad oni toliko ne vrede. Sve što smo "izvezli" u poslednjih nekoliko godina su nam vratili nazad. Evo, neću da govorim o drugim menadžerima i igračima, nego samo o onima s kojima sam sarađivao. Milana Smiljanića sam odveo u Espanjol, morali su da ga isplate i vratili su ga. Milana Purovića sam uputio u Sporting, pa su i njega ispaltili i vratili. Isto je bilo i sa Vladimirom Stojkovićem. Posle takvih transfera i nama menadžerima se polako zatvaraju vrata u Evropi - rekao je Stojadinović za "Informer".

Iskusni fudbalski agent dodaje da potražnje za srpskim fudbalerima nema zbog toga što kvalitet lige i napumpane cene doprinose tome da ih niko neće.

-  Naših klubova nema nigde u Evropi, a kad na sve to dođe rukovodeći kadar tražeći po tri, četiri ili pet miliona za pojedine fudbalere, normalno je da potražnje nema. Da sam sportski direktor bilo kog španskog prvoligaša i da mi poklone taj novac za kupovinu nekog fudbalera iz Srbije, verujte mi da ne bih izabrao nijednog. To je surova istina i tužno je što moram da to konstatujem, jer i sam živim od prodaje fudbalera.

Stojadinović na kraju zaključuje da je uzrok za ovakvu situaciju neregularnost srpske lige.

- Liga mora da bude regularna, da se niko nikome ne sklanja i da nema sigurnih bodova. Momci moraju da imaju jake takmičarske utakmice tokom cele sezone da bi bili psihički i fizički spremni za mečeve u Evropi, jer tu im se niko neće sklanjati. Šta vredi Partizanu pet titula kad je u Ligi šampiona dva puta igrao slučajno? Zvezdu da ne spominjem. Izgubiti sa 3:0 od Olimpije, a da pritom budu srećni što nije i veća razlika, pa to je strašno - zaključio je Stojadinović.

(Telegraf.rs/Informer)

Video: Gužve na stadionu u Humskoj pred meč Partizan - Čukarički: Grobari spremni da naprave spektakl

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA