Prošlo je 18 godina od famoznog penala koji niko nije hteo da izvede, a koji je Milanu doneo titulu (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 0

Svi igrači iz tog doba su složni da je gol iz penala protiv Barija presudio u borbi za titulu

Možda tog dana nisu osvojili neki trofej, nisu čak ni pobedili slabašni Bari na svom terenu, ali 21. mart će zauvek ostati bitan datum u istoriji velikog Milana.

Na taj dan, pre tačno 18 godina, Rosoneri su dočekali Bari na svom terenu i odigrali su samo 2:2, iako su se grčevitno borili za titulu sa Lacijom.

Na kraju su je i osvojili upravo zahvaljujući tom bodu protiv Barija, i to na kakav način. Golom iz penala u finišu meča. Penala koji niko nije hteo da izvede...

Bari je na San Siru vodio 1:0 golom Osmanovskog kada je Oliver Birof izjednačio na 1:1. Bilo je dovoljno vremena da se rezultat preokrene, ali je greška Kristijana Cigea omogućila gostima da ponovo povedu na samo 10 minuta do kraja.

Na San Siru muk. Panika. Šok. Igrači su nemo gledali jedan drugog. Niko nije mogao da veruje šta se dešava.

Trener Milana je u 81. minutu povukao logičan potez. Umesto Bobana na terenu je bio Mauricio Ganc.

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

- Na meni, Žoržu Vei i Oliveru Birofu bilo je da stignemo barem do boda. Nagrada za atake ka golu Barija bio je penal, nakon što je Birof srušen u kaznenom prostoru - rekao je Ganc svojevremeno.

E, upravo tada je krenula muka po Rosonere. Niko nije imao hrabrosti da uzme loptu.

Birof je trebalo da šutira, ali nad njim je napravljen faul. Plus, tokom čitavog meča je bio na udaru navijača.

- Birof se psihički nije najbolje osećao. Svi ostali koji su bili određeni da šutiraju su izaškli iz igre. Albertini je bio povređen, Boban i Leonardo su svoja mesta ustupili rezervama - rekao je Ganc i nastavio:

- Svi beže od odgovornosti, jedino Kostakurta dolazi iz srca odbrane. Čovek koji nikada nije pucao penal. Nešto mi je kliknulo u glavi, uzeo sam loptu od njega i pogodio za 2:2. Nekoliko trenutaka kasnije dao sam i gol za 3:2, ali je poništen zbog ofsajda.

- Činilo se tada da je remi protiv Barija bio bezvredan, ali je na kraju doneo titulu. Sezonu smo završili sa 70 bodova, jednim više od Lacija.

Milan je zatim uspeo i da odigra 0:0 u Rimu sa Lacijom, da bi ih pretekao sjajnom serijom u finišu. Ali većina igrača iz tog doba se slaže da je gol za bod protiv Barija bio presudan na kraju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA