Đokoviću su kritične zone laktovi, ramena i zglobovi: Logično je objašnjenje zašto ove povrede muče Novaka

 
  • 20

Problemi koji su zadesili najboljeg srpskog sportistu svih vremena traže period oporavka

Foto-montaža: AP/Tanjug, Pixabay Foto-montaža: AP/Tanjug, Pixabay

Novak Đoković neće učestvovati na turniru u Majamiju, gde je osvojio čak šest titula, od toga tri puta uzastopno.

Turnir na Floridi posebno je drag srpskom teniseru, koji je tu osvojio svoju prvu masters titulu. Ovu poslednju neće moći da brani zbog povrede desnog lakta, zbog koje se vratio u Monte Karlo.

Sa doktorom se konsultovao odmah posle poraza od Nika Kirjosa u Indijan Velsu.

- Povreda lakta koju vučem već mesecima se prošle nedelje pogoršala do te mere da me je doktor savetovao da napravim pauzu. Učiniću sve što je u mojoj moći da se što pre oporavim, ali na žalost, neću moći da se borim za odbranu titule u Majamiju - poručio je Đoković u svom obrazloženju javnosti.

Povreda lakta kumovala je prošle godine ranoj eliminaciji na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Posledica je što se bolovi povremeno prenose i po drugim delovima tela.

Masters u Sinsinatiju nakon Igara u Riju propustio je zbog problema sa zglobom leve ruke.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Suočavam se sa povredom koja je uzela danak zbog veoma gustog i aktivnog rasporeda ove godine. Odigrao sam mnogo mečeva i moram da odmorim kako bih je zalečio. Uvek imam visoka nadanja i očekivanja kada se vraćam u Sinsinati kako bih osvojio jedini Masters turnir koji mi nedostaje - rekao je tada Đoković, za kog se posle eliminacije od Sema Kverija na Vimbldonu govorilo da ga muči rame, ali on sam to nije tada želeo da potvrdi.

- Ne baš, ali ne bih želeo da pričam o tome. Nije ni vreme ni mesto i voleo bih da poštujete tu moju odluku - poručio je Srbin posle gren slema u Londonu, od kog je, vreme je pokazalo, i počeo period nestabilne forme.

Takođe, njegov nastup na US Openu bio je neizvestan do poslednjeg trenutka, ali je uspeo da dogura čak do finala. Tokom duela sa Gaelom Monfisom u polufinalu, na medicinskom tajm-autu mu je lekar masirao prvo levo, a potom desno rame. Posle toga je morao da se povuče sa turnira u Pekingu.

Početkom februara ove godine, mučila ga je povreda desnog ramena, u Dejvis kupu, kada mu je predao Danil Medvedev.

- Ne osećam se dobro zbog ramena. Pobeda je pobeda, jeste da je predaja, a krivo mi je jer gajim prijateljski odnos sa Medvedevim. Njegov debitantski meč se, nažalost, tako završio. Ostvarili smo bitan trijumf i dobili dosta samopouzdanja – rekao je Ðoković posle meča.

Prema mišljenju mnogih stručnjaka, zbog preoptrećenja u tenisu najčešće stradaju delovi poput ramena, zglobova i laktova u uslovima preopterećenja igrača, i sve dok ne dođe do pucanja mišića ili naprsnuća kostiju, takve povrede se svrstavaju u katergoriju lakših.

U njegovom slučaju, Novak je morao da menja udarce da bi kompenzovao bolove u laktu, čime se opeterećenje prenosi na druge tela.

Izvesno je da Đoković već duži vremenski period nije fit nakon godina i godina forme na vrhunskom nivou, i da je neophodan adekvatan proces oporavka za predstojeće izazove.

Daljinac baner

(B.M.)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    21. mart 2017 | 17:13

    Postigao je nešto nestvarno što nijedan Srbin možda neće.Skidam kapu,ali ipak moram da kažem da zglobovima čvrstinu daje i mišićna masa.Ne znam zasto je tako uporan u toj veganskoj ishrani. Možda je to u jednom periodu bili ok dok se takoreći nije prepolovio.Marej igra svoj najbolji tenis upravo kad je nabacio mišićnu masu.

  • Vesna

    21. mart 2017 | 17:15

    Imaš vremena, Federer ima 35

  • Boske100

    21. mart 2017 | 17:20

    A prazan stomak?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA