VIMBLDON: Ana uz dosta "praznog hoda" u 3. kolu

 
  • 0

U 2. kolu turnira na "Sve engleskom tenis i kroket klubu" Ivanovićeva sa 2:0 pobedila Bondarenkovu i sada čeka Juliju Gerges

Ana Ivanović i dalje ostaje jedina srpska predstavnica u ženskoj singl konkurenciji na Vimbldonu. Ona je u 2. kolu bila bolja od Ukrajinke Katerine Bondarenko savladavši je sa maksimalnih 2:0 - 6:3, 7:6 (7:3).

Nije Ana blistala, i ukoliko i u sledećoj rundi bude insistirala na "gađanju linija", neće joj biti lako. Prvi meč u karijeri protiv Ukrajinke počeo je u, što fudbaleri vole da kažu, ispitivanju snaga. Prva je "napala" Katerina brejknuvši Anu u petom gemu prvog seta. Međutim, ta činjenica je samo probudila našu teniserku koja je zatim dobila četiri vezana gema i posle 31 minuta povela sa 1:0.

Ukrajinka se nije predavala već je odličnim dubokim forhendima mučila Anu većim delom drugog seta. Povela je sa 5:2, ali je onda popustila. Grešila je dok je Ana igrom bez previše rizika uspela da izjednači na 5:5. I kod tog rezultata Ivanovićeva je imala priliku za brejk, ali je napravila početničku grešku.

U taj brejku Katerina Bondarenko je prva tri servisa "poklonila" Ani pošto je napravila duple greške. Bez previše psihičkog napora, svesna da je imala "praznog hoda", Ana je došla do 6:0 u taj brejku. Poslednji, sedmi poen opet je dobila od Ukrajinke i jasno je da bi Ana sada morala da obrati pažnju na igru "toplo-hladno". Sledeća protivnica joj je Julija Gerges, devojka koja igra slično kao naša teniserka.

- Srećna sam što sam isčupala drugi set. Protiv Julije će biti mnogo teži meč nego ovaj protiv Bondarenkove. Dobro je da imam dan pauze i nadam se da ću se oporaviti - kratko je prokomentalisala Ana Ivanović.

(D. J.)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA