ZVEZDIN RASPAD U MADRIDU: Protiv nemilosrdnog Reala nije bilo šanse!

 
 ≫ 

Španska ekipa bombardovala trojkama, crveno-beli bez prepoznatljive odbrane

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crvena zvezda ove večeri nije imala šanse protiv Reala.

Crveno-beli su ubedljivo poraženi u Madridu u meču 25. kola Evrolige rezultatom 98:68 (38:24, 25:20, 17:13, 18:11).

Za početak, domaći su pogodili sve u prvoj četvrtini u šutu za dva, uz to šest trojki. Sa 38 poena su natrpali koš gostiju, i nagovestili u kom smeru će ići meč.

>>> Protiv ovoga se ne može: Magija Ljulja koja je "pocepala" odbranu Zvezde (VIDEO)

Statistički su "kraljevići" u svemu nadjačali protivnika: 12 trojki naspram tri Zvezdine, čak 29 asistencija i 30 skokova.

Najbolji u gostujućoj ekipi bili su Marko Simonović sa 13 i Čarls Dženkins sa 10 poena. Na drugoj strani po 12 poena ubacili su Mačijulis (4/6 za tri), Tejlor i Ajon, a Hanter, Rendolf i Ljulj po 11.

Prve poene za Zvezdu je posle dužeg vremena postigao povratnik Dangubić, a za tri minuta igre postignuto je 20 poena. Brz ritam je vrlo prijao Realu, i kako je vreme odmicalo sve je više uvećavao prednost, koja je do kraja poluvremena bila oko 20 poena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nije bilo one prepoznatljive odbrane koju je patentirao Dejan Radonjić, a uz to je protivnik bio neumoljiv u dalekometnim šutevima. Da Zvezda nije imala pravo rešenje ni u odbrani govori i to da su Lazić i Kuzmić već u prvom poluvremenu dogurali do treće lične greške.

Prosto, Real je nedopustivo lako stizao do poena od samog početka, nametnuo je svoj ritam i već u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika. U poslednjoj četvrtini viđeno je i nekoliko egzibicionih poteza, od zakucavanja do ali-upova, kojima je Real stigao i do +30.

Jedino su Simonović i Dženkins bili na željenom nivou u smislu požrtvovanosti i koncentracije, dok su ostali podbacili.

Zvezda sada ima isti skor kao Panatinaikos (14-11), a na ruku joj ide što je Efes izgubio od Bamberga.

Naredne nedelje crveno-beli gostuju Armaniju u Milanu, i ostaje pitanje da li će Stefan Jović do tada da se oporavi i pomogne ekipi u pohodu na Top 8.

REAL MADRID: Rendolf 11, Drejper, Fernandez 3, Dončić 7, Mačijulis 12, Rejes 1, Ajon 12, Kerol 9, Hanter 11, Ljulj 11, Tompkins 9, Tejlor 12.

CRVENA ZVEZDA: Volters 9, Tompson 6, Dangubić 4, Mitrović 4, Lazić 0, Dobrić 0, Simonović 13, Rakićević, Dženkins 10, Gudurić 7, Kuzmić 6, Bjelica 9.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MORE SIKTER

    10. mart 2017 | 22:55

    E ovako pun mi je vise da ne kazem sta. Bolesni ste i jedni i drugi i to debelo. Vatreni sam navijac Partizana nekih 50tak godina ali nikad niasam mislio lose CZ kad je igrala sa nekim drugim timovima van Srbije cak navijao da prođu dalje. Ovo je sve politika uradila,zavadila Srbe. Srbi opametite se oni profitiraju a vi se glođete ko besni psi. I vi Zvezdini navijaci prekinite sa tim prozivkama gde je Partizan formiran. I u jednom i u drugom timu su igrali ljudi iz drgih nacionalnosti. Pozdrav i pamet u glavu.

  • lovac

    10. mart 2017 | 22:29

    OVO SE KOD RUSA ZOVE KOLJEKTIVNAJA RAZVALJOTKA

  • Nole

    10. mart 2017 | 22:26

    Grobari više prate sada Evroligu nego kada su je oni igrali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA