Zvezda i Partizan će od naredne sezone igrati i u Prištini?

Ako ABA liga prihvati zahtev KK Sigal, dogodiće se ovaj scenario

  • 27

ABA liga bi od naredne sezone prvi put od osnivanja mogla da se proširi i na teritoriju Kosova.

Odatle je stigla vest da je KK Sigal iz Prištine podneo zvaničan zahtev rukovodstvu regionalnog takmičenja da od sezone 2017/2018. sezone učestvuje u društvu najboljih timova iz bivše države.

>>> Partizan bije poslednju bitku za treće mesto na tabeli ABA

Ovu informaciju obelodanio je predsednik prištinskog kluba Blerand Stavileći na fejsbuku, prenosi portal Koha.net.

U pismu koje je poslato na adresu predsednika ABA lige Mladena Vebera i direktora Krešimira Novosela navodi se, između ostalog, da se KK Sigal pokazao kao dobar i pouzdan organizator međunarodnih utakmica koje je taj tim igrao u okviru Balkanske lige i FIBA Evrokupa.

Ipak, ti mečevi su jedno, a dueli koje bi KK Sigal igrao sa najvećim srpskim klubovima Zvezdom i Partizanom, ali i Megom ili FMP Železnikom, su u svakom pogledu nešto sasvim drugo, i biće interesantno videti kakvu će odluku doneti vođstvo ABA lige koje se, verujemo, neće zaletati da prihvati "vruć krompir".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...i td

    10. mart 2017 | 18:50

    Nema sanse.Moze ako se vode kao klub iz Srbije,da postave srpsku zastavu i slusaju srpsku himnu.

  • Marko

    10. mart 2017 | 20:45

    Jedini nacin da Sigal ikad zaigra ABA ligu je da krene od najnizeg ranga u KLS i da na kraju kroz KLS izbori ABA ligu.Prema novom statutu ABA lige iz 2015 kaze se da samo klubovi iz 6 republika bivse Juge(SRB,HRV,BIH,SLO,CG,MAK) mogu da da ucestvuju u ABA ligi i iz nijedne druge drzave.Pre je moglo po specijalnoj pozivnici (Makabi,Solnok,Nimburk),ali od 2015 to vise nije moguce.

  • Realan

    10. mart 2017 | 19:11

    Ne samo sto Zvezda i Partizan treba da igraju u Pristini vec i vlada Srbije bi trebala da zaseda u Pristini kao i skupstina. Svi klubovi iz ABA lige treba da traze garancije za svoje igrace i navijace. Ukoliko vlada Srbije ne moze da da garancije dole za igrace i navijace onda ne treba dole ni da idu niti da prihvate takvu ligu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA