Veselin Jevrosimović ponosan na organizaciju EP: Ivana, hvala ti što si osvetlala obraz cele nacije (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 1

Predsednik Atletskog saveza istakao da je Beograd dobio najveće moguće pohvale od svetskih i evrospkih čelnika za organizaciju Evropskog prvenstva

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović istakao je da je presrećan nakon sjajne organizacije Evropskog dvoranskog prvenstva u našoj prestonici, za šta je dobio pohvale najvećih zvaničnika svetske i evropske atletike.

>>> POKLONIMO SE KRALJICI IVANI: Zlato za Španovićevu uz rekord, suze i ovacije u Areni! (FOTO) (VIDEO)

On je zahvalio Ivani Španović i njenom treneru Goranu Obradoviću što su još jednom obradovali naciju novom medaljom i što je Beograd imao čast da uz Bože pravde na najlepši mogući način zatvori Evropsko prvenstvo.

>>> NEBESKI LET I SUZE RADOSNICE: Pogledajte neverovatan skok Ivane Španović od 7.24 metara (VIDEO)

>>> “Želela sam da svoj narod učinim ponosim, hvala vam što ste deo istorije”

- Presrećan sam i ponosan, a ko ne bi bio ponosan kada imate u svom timu ovakvu atletičarku kao Ivanu Španović i trenera kao što je Goran Obradović. Ponosan sam kako je prvenstvo organizovano i imamo pohvale od svih svetskih i evropskih čelnika atletike da je ovo najbolje organizovano i najlepše takmičenje koje se ikada održalo. Mi smo se tako već kvalifikovali da održimo i svetsko dvoransko prvenstvo.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

One probleme koje ste videli na cilju, vezani su za elektroniku koja nije bila u sastavu naše organizacije, to je nova tehnologija koja je morala da se testira.

- Oborili smo rekord što se tiče posećenosti. Nijedno Evrospko dvoransko takmičenje u atletici nije bilo toliko posećeno u jednom danu. Hvala volonterima koji su dali veliki doprinos i sjajno su se pokazali. Sve čestitke našim atletičarima koji su se lavovski borili. Čestitke Ivani Španović koja je ostvarila astronomski rezultat, koji je najvredniji po tablicama današnjeg dana - rekao je predsednik ASS.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ivana, šta da ti kažem, limit je još daleko i njene granice ne možemo ni da naslutimo. Hvala što si osvetlala obraz Atletskog saveza i celoj naciji - zaključio je Veselin Jevrosimović.

U ime ASS pričao je i direktor Slobodan Branković, koji je istakao da je u Areni bilo približno 12.000 gledalaca poslednjeg dana takmičenja i da veruje da je Beograd istakao kandidaturu za dobijanje Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Isceđen sam kao da sam i ja trčao jedno tri-četiri trke, ali imam snage da čestitam Ivani na sjajno odrđenom poslu. Slagao bih ako bih rekao da nisam sanjao, san se ostvario sa našom himnom u Areni i zlatnom medaljom. Pokazali smo da je atletska publika kulturna publika. I kada je albanski takmičar bio na postolju i kada je u Areni bila himna Albanije, nije bilo nijednog zvižduka.

- Uz podršku Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta i grada Beograda, idemo dalje. Siguran sam da možemo dostojno da organizujemo i Svetsko prvenstvo i verujem da ćemo i to dobiti, jer imamo ljude i imamo dušu. Mi nismo još završili sa organizacijom jer moramo da vratimo Arenu u prvobitni položaj u narednih 15-20 dana.

- Pokazali smo da se u Srbiji najbolje skače udalj, da imamo trenera koji najbolje zna da tempira formu svoje takmičarke za najbitnije takmičenje. Sa ulaznicama smo poslednjeg dana imali 8798 ljudi, ali smo imali uz to 2000 vip ličnosti, sportskih radnika, i sportista tako da je večeras brojka približno 12.000 gledalaca. Prvog dana je bilo 6.000, drugog 7.000 navijača - poručio je Branković.

Pogledajte i celu konferenciju:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA