Zvezda za kredit založila Filipa Jankovića!

 
  • 0

- Janković nije nikome prodat, ali imali smo pravo da garantujemo njegovim ugovorom, jer će Zvezda jednog dana od njegove prodaje da zaradi tri miliona evra - kaže gensek "crveno-belih" Đorđe Stefanović

Crvena zvezda je postigla sporazum o reprogramu kredita u iznosu od miliona evra, a kao garanciju da će pozajmica biti vraćena čelnici kluba sa Marakane založili su ugovor s mladim fudbalerom Filipom Jankovićem, saznaje "Informer".

Janković, koji je proteklu polusezonu proveo u kadetima, ima klauzulu u ugovoru prema kojoj može da ode u inostranstvo ako neko ponudi tri miliona evra za njega.

Zvezda se, prema podacima sa sajta Agencije za privredne registre, obavezala da će banci vratiti dug od milion do 1,3 miliona evra, a ako ne bude u stanju da taj dug vrati, banka će postati vlasnik Jankovićevog ugovora.

Generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović prvo je demantovao da je Zvezdi kredit odobren na osnovu Jankovićevog ugovora, ali je nešto kasnije promenio priču.

- Apsolutno je netačno da smo uzeli kredit, kao i da je isti odobren na osnovu neke buduće prodaje našeg igrača Jankovića – rekao je Stefanović za "Informer", ali je već dan kasnije priznao da je Jankovićev ugovor garancija reprograma kredita.

- Crvena zvezda je zaključila ugovor o reprogramiranju kredita, što znači da nije podigla novi kredit nego našla olakšan način za vraćanje starog. Janković nije nikome prodat, ali imali smo pravo da garantujemo njegovim ugovorom, jer će Zvezda jednog dana od njegove prodaje da zaradi tri miliona evra, kako stoji u njegovom ugovoru – dodao je gensek "crveno-belih".

Inače, Janković je u januaru produžio ugovor sa Zvezdom do leta 2015, ali se nedugo posle toga pojavila informacija da je mladi fudbaler prodat Romi, u koju bi trebalo da pređe u januaru 2013, što su čelnici srpskog vicešampiona demantovali.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA