Pogledajte odgovor i reakciju Poletanovića na izjavu Terzića da ga Zvezda neće otkupiti (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 15

Vezni fudbaler koji je na pojakmici na Markani ističe da mu paklena konkurencija i najave da na leto odlazi iz Zvezde predstavljaju samo motiv više za još jači rad

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dolazak Abrahama Frimponga u Zvezdu značajno je uticao na dalju sudbinu Marka Poletanovića na Marakani, iako oni nisu ista pozicija.

Frimpong je štoper, a Poletanović centralni vezni, ali je to što se momak iz Gane pokazao dobro na pripremama na Kipru, uticalo na Miodraga Božovića da vrati Le Taleka na njegovu prirodnu poziciju u veznom redu.

>>> Grof Božović ne krije sastav: Ovih 11 će početi prvi Zvezdin meč na proleće (VIDEO)

>>> Torcida zabranila Srbinu da potpiše za Hajduk: Zvezda je to odmah iskoristila (VIDEO) (FOTO)

Tako je Poletanović faktički preko noći izgubio mesto među starterima Zvezde, iako je početak priprema počeo kao jedan od igrača koji je viđen u startnih 11. Osim toga, u redove crveno-belih se vratio i Nenad Milijaš, pa je konkurencija u veznom redu postala veoma jaka.

Takođe, izjava Zvezdana Terzića da Zvezda neće otkupiti od Genta ugovor Poletanovića za 640.000 evra, nagoveštava da bi 23-godišnji fudbaler mogao da dobija znatno manje minuta na proleće.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Nije realno da Zvezda plati obeštećenje za Poletanovića. Ta otkupna klauzula se stavlja u slučaju dobre ponude iz inostranstva, kako bismo mogli da zaradimo. Nije realno da otkupimo Poletanovića od Genta za 640.000 evra, tako da to nije opcija - rekao je Terzić novinarima na Kipru.

Na 13.15 u priloženom snimku možete i videti kako je Terzić obrazložio odluku o tome da ne otkupi Poletanovića:

Pitali smo Marka Poletanovića kako će to uticati na njegove partije u dresu crveno-belih na proleće, kada mu je faktički već na pripremama stavljeno do znanja da nije u planovima Zvezde nakon isteka pozajmice.

Paklena konkurencija mu predstavlja samo motiv više da se maksimalno trudi na treninzima, i kako sam kaže, voli kada je konkurencija zdrava, jer ga to tera da daje i više od svojih mogućnosti.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

- Konkurencija se preko noći pojačala, Damijen je vraćen u vezni red, stigao je Nenad Milijaš koji je kapiten tima, tako da je sigurno jaka konkurencija, ali mene to raduje. Kada samo došao rekao sam da volim kada je konkurencija zdrava, to te tera da daješ možda i više nego što možeš, iznad svojih mogućnosti.

Početkom priprema igrao je u timu koji je predviđen za startnu postavu, da bi u finišu priprema na Kipru sa tribina posmatrao mečeve koje su igrali nosioci tima.

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

- Nisam bio ni među 18 na poslednjoj utakmici na Kipru, ništa ne bih komentarisao na to, nego sve što mogu da uradim ovog momenta jeste da treniram još bolje i da se trudim još više.

- Profesionalac sam 100 odsto, na meni je da treniram i da se trudim. Bio među osamnaest ili ne, ili bio među prvih 11, isto je. Ostaje da se radi i da se trudim, da li ću se izboriti, videćemo, vreme je pred nama.

Na Poletanovića, sudeći po odgovoru na Terzićevu konstataciju, ni to da unapred zna da neće biti otkupljen, neće mnogo da utiče.

- Rekao sam da u poslednjih ko zna koliko godina Zvezda nije platila toliko obeštećenje. Sigurno da je to veliko obeštećenje i da Zvezda u ovom trenutku nema novca da ga plati, ali ja sam rekao da sam skoncentrisan na teren i na igre. Voleo bih da osvojimo duplu krunu, imam Kup sa Vojvodinom i prvenstvo sa Gentom, bilo bi idealno sada objediniti oba trofeja sa Zvezdom - zaključio je Marko Poletanović.

Pogledajte video:

Baner za pripreme

(D. Uštević)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    13. februar 2017 | 21:26

    Poletanović je dobar igrač,ali kad se nema para nema se.

  • sever

    13. februar 2017 | 23:06

    Sigurno je bolji igrac od Le Taleka koji je Bozovicev igrac

  • vlada

    13. februar 2017 | 23:42

    Milijas moze da bude kapiten klupe. Penzioner covek. Daj ovim mladjim igracima sansu, Poletanovic je odugrao prvi deo sezone sasvim solidno, zasluzuje da igra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA