Delibašić posle 14 godina otkrio da Ćirković nije trebalo da puca penal u Njukaslu: On ni na treningu nije šutirao, ali...

 
  • 2

Nekadašnji napadač crno-belih prisetio se one noći kada je pao Njukasl

Pomoćni trener Partizana Andrija Delibašić, posle 14 godina, otkrio je tajnu penala Milivoija Ćirkovića koji je crno-belima doneo ulazak u Ligu šampiona protiv Njukasla.

Delibašić je u razgovoru za Večernje novosti priznao da Ćirković nije ni trebalo da puca odlučujući penal.

Podsetimo, Delibašić je te sezone bio jedini fudbaler crno-belih koji je davao golove u grupnoj fazi LŠ (Porto, Marselj).

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Kada se došlo do tog odlučujućeg penala, znam dobro da Ćirković nije bio zadužen da ga izvede. Saša Ilić ga je odgurnuo sa kruga na centru i posle nije bilo nazad, nije mogao da se vrati pred onoliko ljudi. Mislim da nikada pre toga nije ni na treningu šutirao sa bele tačke. Taj njegov penal, koji eto nije bio planiran, krunisao je jednu čarobnu noć - rekao je Delibašić, a potom se osvrnuo i na uticaj Tariba Vesta:

- Taribo Vest je pred utakmicu na sastanku održao govor u svlačionici. Objasnio nam je da smo 11 protiv 11, da moramo da budemo pametni, jaki i igramo kao jedan. Nije to rekao reda radi, po govoru i gestikulaciji se videlo da stvarno veruje u to. Na terenu se desilo sve preslikano. Svima nama je bio jako interesantan, bilo je zabavno igrati sa njim, šteta što se kratko zadržao.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA