Kako Bane lepo priča ruski: Naš kapiten oduševio pričom o Balkancima u Zenitu! (VIDEO)

 
  • 3

Pogledajte prvi intervju srpskog fudbalera za televiziju kluba iz Sankt Peterburga

Branislav Ivanović se posle velikog dela svoje karijere u Čelsiju vratio u Rusiju. Novi klub, novi izazov.

- Uvek sam znao šta želim, a to je da još da treniram i radim. Zenit je sjajan klub. Jasno mi je kakav je to tim i sada me očekuje težak i naporan rad da bih se privikao na saigrače. Trener koristi drugačije metode rada i moraću da se pomučim - rekao je kapiten srpske reprezentacije u razogovoru za klupsku televiziju.

Upitan je da li će mu problem biti da se navikava na tim na polusezoni.

- I pre mi se dešavalo da na polusezoni promenim ekipu. Čak se desilo da sam iz Rusije otišao u Čelsi, isto na polusezoni, pa sam morao brže da se privikavam. Sada je samo obrnuta situacija. Prednost je što sam u kontinuitetu u formi, i zbog toga nikad ne tražim protekciju u adaptaciji.

>>> Ivanovića novi saigrači udarali na prvom treningu (VIDEO)

Ivanović je često u drutšvu Jurija Žirkova i mladog Luke Đorđevića, kao i člana stručnog štaba trenera Tomislava Rogića.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Žirkov mi je mnogo pomogao, mogu tako reći. I u Londonu smo se družili prvih nekoliko dana kada sam prešao. Tu mi je bio za sve, on je moj drugi i sad mi pomaže, i vrlo mi je drago što uvek mogu da računam na njega, hvala mu na tome.

- Koliko nas je tu sa Balkana u tako malom  kolektivu. Nisam ih lično poznavao dok nisam stigao u klub, ali smo već počeli dobru saradnju. Luka je perspektivni mladi igrač, nikada do sada nisam video na treningu, i mogu reći da sam pozitivno iznenađen kako parira iskusnijim igračima. Tomislav Rogić takođe je jako dobar čovek.

Da li je ikad mislio da će u karijeri zaigrati baš za Zenit, bilo je sledeće pitanje.

- Zenit sam uvek video kao svetski klub u maloj sredini, i nisam se prevario. Ovde je sve divno, i ljudi i grad, i naravno klub, koji je čuven. O tome ne treba pričati. Kada sam video ponudu Zenita, nisam razmišljao dugo. Odmah mi je bilo jasno šta treba da radim - dodao je Bane rekavši da je u pitanju klub sa velikim ambicijama.

- Život fudbalera je takav da treba da budeš spreman na transfere, i da možeš da završiš na drugom kraju sveta. Srećan sam što sam se vratio u Rusiju i što ću tu živeti - rekao je Ivanović, nahvalivši i izgled i grandioznost stadiona svoje ekipe.

Ivanović je rekao da neće imati problem u igru bilo da igra za poziciji desnog beka, bilo na poziciji štopera.

- To je bilo prvo pitanje o kom smo se dogovarali kako sam došao u klub. Nije mi problem da igram na bilo kojoj od te dve pozicije, i trener to zna. Ekipi mogu da pomognem, šta god da igram - rekao je Ivanović pre nego što je novinar konstatovao da Srbin nije ni mogao da zaboravi ruski jezik.

- Mnogi u Čelsiju su govorili ruski, a imam i drugove van kluba u Londonu koji govore ruski - zaključio je Bane Ivanović.

(J.B./Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović nastavlja karijeru i nakon Pariza: Otkrila šta je značila misterizona poruka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • peacemaker

    10. februar 2017 | 20:06

    Bane je igrao dve godine u Lokomotivi. Tamo je i naučio predpostavljam

  • Hrikij

    10. februar 2017 | 18:44

    Sobzirom da je proveo dve godine tamo nije ni čudo

  • Hhfji

    10. februar 2017 | 18:14

    Sobzirom da je biji dana nije cudo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA