Hrvati na pobedu od duela sa Srbijom u Dejvis Kupu!

 
 ≫ 
  • 1

"Kockasti" vode protiv Španije pred dan odluke

Reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Dejvis Kupa, a kako stvari stoje, naredni rival našeg tima biće Hrvatska.

Selekcija naših komšija posle drugog dana borbe sa Špancima u Osijeku vodi 2:1 i neophodna joj je još jedna pobeda kako bi osigurala plasman među osam najboljih i megdan sa Srbijom.

Hrvatima je drugi bod doneo dubl Nikola Mektić/Marin Draganja koji su senzacionalno pobedili Felisijana i Marka Lopeza rezultatom 3:2 (6:7, 7:6, 7:5, 2:6, 6:4).

Hrvatski par, koji je u poslednje četiri godine odigrao tek jedan meč zajedno i izgubio, uspeo je da priredi veliko iznenađenje protiv aktuelnih osvajača Rolan Garosa i upiše jednu od najvećih pobeda u istoriji hrvatskog tenisa.

Time je ekipa Željka Krajana, nakon pobede Franka Škugora nad Pablom Korenom Bustom (3:2), te poraza Ante Pavića od Roberta Bautiste-Aguta (0:3), stigla na korak od plasmana u sledeću fazu takmičenja.

Podsetimo da Hrvati igraju bez najboljih igrača Marina Čilića i Ivana Dodiga, koji su uzeli pauzu od reprezentacije, ali i bez supertalentovanog Borne Ćorića, pa je time dosadašnje dotignuće njihovih kolega još značajnije.

Hrvatima će konačnu pobedu pokušati da obezbedi Franko Škugor koji se sastaje sa Agutom, a ukoliko ne uspe da pobedi, to će pokušati Ante Pavić protiv Pabla Karena Buste.

Ukoliko Hrvatska prođe dalje, ugostiće našu selekciju u četvrtfinalu, a u suprotnom Srbija će biti domaćin Špancima.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaki

    5. februar 2017 | 08:53

    Neka bude i spanija i hvati micemo da ih bijemo kako god volis idemoooooooooo srbijaaaaaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA