Zvezda bez trojice povređenih startera čeka Mornar i poziva navijače da pomognu podrškom!

 
 ≫ 
  • 5

Radonjić primoran da igra sa skraćenom rotacijom pred novi meč u Aba ligi

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u ponedeljak (18) ekipu Mornara u poslednjoj utakmici 20.kola ABA lige.Za crveno-bele meč protiv crnogorskog tima nailazi posle još jednog ekstremno teškog evroligaškog iskušenja protiv Panatinaikosa, posle kojeg je ekipa Dejana Radonjića upisala i sedmu uzastopnu pobedu u elitnom takmičenju.

Napori kojima su izloženi izabranici Dejana Radonjića su ogromni, posebno nakon novog ciklusa u kome su crveno-beli za samo 8 dana igrali 4 utakmice, od toga 3 u Evroligi.

Veliki broj utakmica uzima svoj danak, nakon Nemanje Dangubića koji odsustvuje već 10 dana, povređen je i Stefan Jović, čiji je nastup i za utakmicu sa EFES-om neizvestan, takođe posledice povrede oseća i centar Ognjen KUzmić.

- Igraćemo ovaj meč bez Jovića, najverovatnije i Kuzmića, od ranije je poznato da ni za ovaj meč nećemo moći da računamo na Dangubića, ali i sa tako skraćenom rotacijom, želimo da odigramo dobru utakmicu pred našim navijačima.

- Duel sa Mornarom nam dolazi posle njihove pobede nad ekipom Budućnosti, a nas ova utakmica čeka nakon žestokog ritma , 4 utakmice u samo 8 dana, od toga tri evroligaška duela i vrlo napornih putovanja ka Tel Avivu, Laktašima i Vitoriji  - rekao je trener crveno-belih.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zato KK Crvena zvezda mts apeluje na pristalice crveno-belih da u ponedeljak dođu u dvoranu "Aleksandar Nikolić" i pruže glasnu podršku timu, koji će sa manjim brojem prvotimaca i u znatno skraćenoj "rotaciji" odigrati meč sa Mornarom u okviru 20.kola ABA lige.

Ekipa Mornara stiže u Beograd nakon pobede u lokalnom derbiju protiv ekipe Budućnosti, a prema rečima trenera crveno-belih Dejana Radonjića, ekipu Crvene zvezde očekuje još jedan neugodan meč protiv dobre ekipe:

- Ekipa Mornara je od našeg prvog meča koji smo odigrali u Baru, značajno promenila tim, ostvarili su nekoliko važnih pobeda i doveli sebe u poziciju na tabeli koja zadovoljava njihove ambicije, a to je da izbegnu začelje tabele - poručio je Radonjić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ognjen Dobrić bi u postojećim okolnostima mogao da dobije veću minutažu i nametne se za nastavak sezone.

- Izuzetno naporan ciklus je iza nas, ova tri dana do utakmice sa Mornarom iskoristili smo da se koliko-toliko osvežimo i treniramo. Veliki hendikep predstavljaće nam odsustvo nekoliko igrača na predstojećem duelu, ali naš cilj kao i uvek se zna, da odigramo dobru utakmicu, i da uz podršku naših navijača ostvarimo cilj, a to su bodovi - konstatovao je Dobrić.

Zvezda će posle Mornara odigrati još jedan meč na svom terenu, u okviru Evrolige protiv Efesa.

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA