SRAMNO OBRAZLOŽENJE SUDA U LOZANI: Stigla prva reakcija iz Srbije zbog povrđenog prijema Kosova u UEFA

 
  • 5

Ministar omladine i sporta Vanja Udovićić oglasio se posle odluke koju je doneo Arbitražni sud u Lozani

Srbija je izgubila spor u Lozani pred Arbitražnim sportskim sudom (CAS), te je Kosovo i zvanično postalo član UEFA! FSS se nije oglasio, iako je žalba poslata sa adrese u Staroj Pazovi, ali je prva reakcija na to stigla iz ministarstva omladine i sporta.

Vanja Udovičić je razočaran odlukom i istakao da je ova odluka ozbiljan udarac na autoritet međunarodnog sportskog prava, te navodi da je obrazloženje sramno

>>> SRBIJA JE IZGUBILA! Doneta konačna odluka na žalbu o članstvu Kosova u UEFA! (FOTO)

- Ova odluka je ozbiljan udarac na autoritet međunarodnog sportskog prava i svih načelana kojima se zasniva. Kakva je odluka, na čemu je bazirana i sa kojom namerom, najbolje govori samo obrazloženje te odluke koje je zaista sramno - poručio je Udovičić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

CAS je odbacio žalbu Fudbaskog saveza Srbije (FSS) na članstvo kosovskog saveza u UEFA, saopštivši da je FSS imao osnove za žalbu jer je UEFA prijemom Kosova prekršila sopstveni Statut, prema kojem država koja nije članica Ujedinjenih nacija ne može da dobije članstvo, ali da Kosovo ipak ostaje 55. član UEFA.

- Uzeto je u obzir da u UN ne postoji formalno priznanje zemalja, ali je većina zemalja priznala Kosovo kao "nezavisnu državu". Pored toga, rezultat toga je da je i većina Saveza na Kongresu UEFA prihvatila Kosovo - navodi se u saopštenju Suda iz Lozane.

Kosovo je u maju dobilo prijem u UEFA, a potom i FIFA, čiji su fudbaleri naknadno dobili pravo da igraju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola je HN

    25. januar 2017 | 08:17

    Pa je li Kosovo i Metohija član Un? Nije! Pa šta onda oni imaju da misle.

  • Љиљана

    25. januar 2017 | 08:12

    Ма каква спортска или међународна права. Сада су на снази само 'политичка' права, и ко има интерес у свему томе? Запад, највише.

  • Milica

    25. januar 2017 | 07:10

    Ja sam srpkinja, i naravno navijam za naše, ali ruku na srce,ako su naši argumenti za odbranu bili samo UN grdno smo u zabludi,jer već godinama ta organizacija nema autoritet ,i niko je ne sluša . Pa i mi nismo jedan period bili njen član,a igrali smo medjunarodne utakmice ?Sport sportistima, politiku politicarima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA