MUTA NIKOLIĆ: Partizan i Zvezda ubijaju srpsku košarku

 
  • 0

- Ne mogu svi da igraju u Zvezdi ili Partizanu. Na šta liči, recimo, Vršac? Pa, koliko je igrača iz Beograda u dve naše institucije? Većina ih je došla iz nekada košarkaških gradova. Slušajte, da me ne shvate pogrešno, ne mogu ja svuda da budem - rekao je trener Radničkog

Košarkaška liga Srbije više nema nikakvog smisla. Zakon novca je opet pobedio "entuzijazam", pa će naši timovi igranje u ULEB takmičenjima moći da ostvarre isključivo kroz plasman u ABA ili Jadranskoj ligi.

Prema odluci borda ECA, održanom u sredu, a o čemu smo već pisali, ABA liga će od sezone 2013/14. biti jedina merodavna za prohodnost timova, a odluka će biti verifikovana na Generalnoj skupštini Evrolige, koja se održava 5. jula. Sve ovo je potvrdio i Rado Lorbek, predsednik ABA koji nije mnogo filozofirao: " Tako je kako je. Odluka se najverovatnije potpisuje 5. jula".

Dakle, prva dva tima iz Jadranske lige će u Evroligu, treći u kvalifikacije, a ostali timovi iz Srbije i eks SFRJ mogu odmah da promene šifru delatnosti i da počnu da gaje jagode, maline, borovnice... Miroslav Muta Nikolić, trener kragujevačkog Radničkog, kaže da je za njega parket uvek bilo merilo uspeha...

- Sa jagodama bi neki uspeli i da zarade... Prvo mi smo bili ispred Zvezde u ABA ligi, a e, eto, oni igraju Evrokup. Tu nešto ne štima.  Ako su tako odlučili onda su oni tamo i pametniji od nas. Ja sam i dalje neko kome je teren merilo. Sada očigledno mesto na tabeli nije važno.

Ostali ste u Radničkom iako ste imali nekoliko finansijski boljih ponuda. Hoće li ova odluka čelnika ULEB kod vas nešto promeniti?

- Neće, jer sam sam odlučio da mi je bolje da se borim sa našom decom nego da se za dve-tri hiljade evra više raspravljam sa strancima. Ja sam za jaku srpsku ligu. Da ponovo imamo dobre timove u Čačku, Kraljevu, "kolevkama srpske košarke", Nišu, Vršcu...

Partizan i Zvezda, kao najpopularniji klubovi u Srbiji, imaju "status" u Evropi. Svaki drugi tim mora da shvati da, sada, nije dovoljno da se samo bude bolji od njih da bi igrali u Evro kupovima...

- Zvezda i Partizan ubijaju našu košarku - prekida nas Muta Nikolić i nastavlja:

- Ljudi, ne mogu svi da igraju u Zvezdi ili Partizanu. Na šta liči Vršac? Pa, koliko je igrača iz Beograda u dve naše institucije? Većina ih je došla iz nekada košarkaških gradova. Slušajte, da me ne shvate pogrešno, ne mogu ja svuda da budem. Gde je pomoć? Čast pojedincima, koji su prihvatili da rade van Beograda i da se bore sa svakodnevnim problemima običnog čoveka - rekao je za Telegraf.rs Muta Nikolić.

(D. Ješić/Foto: kkradnicki.rs)

 

Video: Rakić pravio polugu jednoj od najvećih MMA legendi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA