Intervju sa najvećom nadom srpskog tenisa: Rođendan u Melburnu slavi uz ćevape, ''komšinica'' joj je Martina Hingis (FOTO)

 
  • 9

Pročitajte mini-intervju sa Olgom Danilović koja na AO brani čast naše zemlje

“Srećan rođendan, Olga!” “Hvala! Ma vi ste stvarno najbolji na svetu - otpozdravlja srpskom novinarskom koru Olga Danilović, birajući slatkiše iz improvizovanog “slatkog rođendanskog buketa” koji su joj pohvaljeni novinari priredili za ovu lepu prigodu.

Specijano za Telegraf iz Melburna - Vuk Brajović

Baner AO, Australijan open 2017

Tako je počelo druženje sa prvom naslednicom naše zlatne generacije teniserki u Melburnu, posle njenih današnjih pobeda u singlu (protiv kineskinje Ma) i dublu (u paru sa Kostjukovom – a protiv domaćeg para Fik/Stejns) bez izgubljenog seta.

- Lep rođendanski poklon? - pitamo.

- Da, svakako bolji nego prošle godine kad sam izgubila u prvom kolu… - sa osmehom se seća svog “debija” u Australiji naša dika.

- Obožavam ovaj turnir, toliko vode računa o vama. Eto, juče sam im tražila gumice za kosu, šnale – i sve su imali. Drugi Gren Slemovi nisu ni izbliza takvi - prenosi nam utiske “iza scene” raspoložena Olga: - Super mi je što smo i ovde zajedno sa velikim asovima, krećemo se među njima, treniramo pored njih. Kad sam videla da mi se ormarić u svlačionici nalazi pored Martine Hingis, baš sam se uzbudila – razmišljajući kako bi bilo da se upoznamo, kao “komšinice”. Inače, sve zvezde su strašno opuštene, prijatne, pozdravljaju vas, kurtoazni su.

Od anegdota sa poznatim igračicama, rado se seća situacije kada se upoznala sa pobednicom Rolan Garosa u turniru za igrače u invalidskim kolicima (Marjolein Buis).

- Mi smo se sito ispričale o svemu i svačemu – a da pritom nisam znala šta je postigla. Tek kada su silni ljudi krenuli da joj prilaze i mole da se slika sa njima, shvatila sam da je nešto posebno posredi. Slično se desilo i sa Sabin Lisicki – a da nisam znala da je igrala finale Vimbldona…

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Inače, osim Novaka – njenog neprikosnovenog uzora – Olga Danilović prati Petru Kvitovu, jer misli da imaju veoma sličan stil igre – levoruke su, imaju “veliki” servis, jak bekhend.

- Ipak, ne držim njenu sliku na telefonu, nemam takve idole u tenisu.” Sa njom se, još uvek, nije upoznala.

O momentalnoj slabosti na prethodnom meču u singlu, ne brine previše.

- Zbunilo me je vreme, bukvalno nas je snašao topli (pustinjski) vetar na terenu. Doktoru je trebalo da dođe skoro 10 minuta – i to je usluga za igrače na Austrelijen Openu koju sam najviše čekala. Proverio mi je pritisak, malo sam se oporavila – i dovršila meč u okej stanju. Za dubl je vreme bilo nešto prijatnije, a za sutra već prognoziraju niže temperature…

- Veoma mi prija što kada me mama prati na turnirima. Ona tako lepo ume da me smiri, njen osmeh me uvek opusti. Samo pogledam u njenom pravcu, i to je to - sublimira svoju saradnju sa mamom Svetlanom:

- Tata mi daje podršku – na njegov način. To je uglavnom podstrek da izdržim, da budem jaka, da pobedim, da dobro treniram.

Olga Danilović, za razliku od velike većine njenih vršnjaka, ne voli da igra “igrice”.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Za opuštanje gledam filmove, čitam, volim da pevam, iako to očajno radim - kroz smeh nam predstavlja sebe van teniskog terena.

Upitana o tome šta je najviše želela da promeni u svojoj igri od prošle godine – u pripremama za nastup na Australijan Openu 2017., Olga ističe:

- Bilo mi je najvažnije da – spustim kolena, i da spustim tenziju. Na nekim turnirima – kao što su bili oni u Turskoj – bila sam potpuno opuštena. Ovde – sama sebi stvorim pritisak, i mislim da je to prirodno da se desi – s obzirom na poziciju petog nosioca u žrebu i odgovornost koju igranje na Gren Slemu nosi.

Večeras, naša “mala šampionka” neće misliti o pritisku koji smatra imanentnim za nastupe na ovom nivou, na ovako renomiranoj svetskoj teniskoj sceni. Naprotiv, već se veoma raduje tome što će sa svojim timom proslaviti rođendan u našem restoranu u ulici Lajgon – poznatoj po izvrsnim ćevapima.

- Mmmmm ćevapi - naslađuje se ova sjajna devojčica, i neka! Ne slavi se rođendan svaki put posle dvostruke pobede na Gren Slemu!

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA