NFL na minus 18 i pas sa pola terena, zbog kojeg mnogi nisu spavali (VIDEO)

 
  • 0

Novo nestvarno bacanje Arona Rodžersa, kvoterbeka Grin Beja

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Drugi dan, još veće ludilo u NFL plej-ofu.

Posle subotnjeg hvatanja igrača Sijetla za tačdaun, 24 sata kasnije, u poslednjem "Wild card" meču NFL vikenda videli smo nestvarno bacanje i hvatanje igrača Grin Bej Pejkersa koji su na domaćem terenu pobedili Njujork Džajantse i nastavili put ka Superboulu.

Sve četiri pobede domaćina u "baraž" susretima, ali ova Grin Beja na kultnom stadionu Lembou fild će se dugo prepričavati.

NESTVARNA HLADNOĆA

Foto: Guliver/Jonathan Daniel/Getty Images Foto: Guliver/Jonathan Daniel/Getty Images

Prvo zbog minusa, koji je u subjektivnom opisu bio čak 18 stepeni ispod nule (zvanična temperatura tokom meča je iznosila minus 11), a zatim i zbog najpre očajne, pa briljantne igre kvoterbeka Grin Beja, Arona Rodžersa.

Glava ovog tima je sa ekipom u prvoj četvrtini prešao samo sedam jardi (7 jardi?!), ali je u preostale tri plesao po ciči zimi kao da se meč igrao recimo na Floridi, a ne u ledenom zalivu.

Nećemo zaboraviti potez meča koji su Pejkersi dobili sa 38:13. Isteklo je vreme druge četvrtine, Rodžers je bio nekoliko jardi u svojoj polovini terena, kada je bacio pas možda i godine. Direktno u crvenu zonu, gde je mudrim hvatanjem Rendal Kob doneo tačdaun domaćinima i veliku prednost prilikom odlaska na odmor.

A video posted by M (@what.the.football) on

Više psihički veliku, nego rezultatsku. Džajantsi se u nastavku nisu oporavili od šoka. Od pasa koji je podsetio na prošlogodišnji "hel meri" za pobedu u Detroitu. I tada je loptu bacio Rodžers, ali uhvatio drugi saigrač.

Grin Bej je sprečio kvoterbeka Njujorčana Ilaja Meninga da treći put uzastopno u plej-ofu pobedi na njegovom terenu i obezbedio konferencijsko polufinale.

U prvom meču večeri, Pitsburg je očekivano ubedljivo pobedio Majami.

Vajld kard vikend

Pitsburg - Majami 30:12

Grin Bej - Njujork Džajants 38:13

Subota

Sijetl - Detroit 26:6

Hjuston - Ouklend 27:14

Polufinala

Nju Ingland - Hjuston

Kanzas Siti - Pitsburg

Dalas - Grin Bej

Atlanta - Sijetl

(Telegraf.rs)

Video: Partizan slavio u dramatičnoj završnici u Zadru: Domaćin promašio dva bacanja na 9 sekundi do kraja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA