HOĆE LI SE IGRATI I U PONEDELJAK: Večeras Partizan u Železniku ima meč loptu, a Zvezda navijače

 
  • 0

Silom prilika četvrta utakmica finala košarkaškog plej-ofa (20 časova) igra se u dvorani koja je tri i po puta manja od Pionira, ali ulog je veliki i da se igra na betonu

Kad je trebalo, niko nije mislio na to da se finale domaćeg plej-ofa za košarkaše poklapa sa Gran prijem za odbojkašice. Evropskim prvakinjama kapa dole, ali Zvezda i Partizan su i večeras u „Pioniru“ mogli da igraju pred 6.000-7.000 ljudi. Ovako, u dvorani u Železniku, gde crveno-beli u 20 časova dočekuju crno-bele silom prilika, biće tri puta manje ljudi, a možda opet više nego što će ih doći na odbojkaški susret Srbije i Argentine (16.50).

Na talonu su titula i majstorica, koja je predviđena za 18. jun u „Pioniru“ (domaćin šampion). Partizan, desetostruki uzastopni prvak države, vodi sa 2:1 u pobedama i ima meč loptu. Zvezda se uzda da će gromka publika da je ponese do još jednog uspeha u plej-ofu, pre kojeg je njenom večitom rivalu pripalo 14 uzastopnih međusobnih duela.

Naboj će biti veliki, a s nestrpljenjem se iščekuje kako će i jedni i drugi da se snađu u grotlu malene dvorane, gde će Zvezdini navijači biti tik uz teren. Kome su se sledile ruke, a odsekle noge, videćemo posle 22 časa.

– Utakmica će biti teška s obzirom na to da igramo u manjoj dvorani od „Pionira“. Igračima će biti potrebno neko vreme da se naviknu na nju. Od svoje ekipe očekujem da bude maksimalno koncentrisana – izjavio je Partizanov trener Vlada Jovanović, koji od dolaska na klupu crno-belih prošle sezone ima učinak 11-1 protiv crveno-belih.

Zvezdin trener Svetislav Pešić nije uspeo da u prethodnoj utakmici kanališe energiju svog tima kao što je to učinio u drugom meču. Ipak, navijači znaju da njegovo veliko iskustvo može da bude jezičak na vagi u korist crveno-belih i večeras, iako i sam Kari zna da mu je tim limitiran. Pod njegovim vođstvom Zvezde, majstorica u večitom derbiju igrala se u finalu pre tri godine, mada su crveno-beli bili prežaljeni posle 0:2.

(Telegraf.rs)

 

 

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA