Dudin spisak: Petorica iz Partizana, trojica iz Zvezde

 
  • 0

Na spisku 24 igrača, od kojih će 18 ostati na pripremama posle 25. juna. Ivković pozvao sedam debitanata: Anđušića, Jaramaza, Nedovića, Milutinovića, Lučića, Labovića i Muslija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković saopštio je širi spisak od 24 kandidata za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine.

Na spisku se nalaze: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Danilo Anđušić, Nemanja Jaramaz, Nemanja Nedović, Ivan Paunić, Marko Kešelj, Mladen Jeremić, Andreja Milutinović, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Novica Veličković, Duško Savanović, Zoran Erceg, Milan Mačvan, Dragan Labović, Nenad Krstić, Kosta Perović, Milovan Raković, Miroslav Raduljica, Dejan Musli i Mile Ilić.

Dušan Ivković je po pročitanom spisku rekao da su dva osnovna cilja u narednom periodu plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji i promocija mladih igrača kroz kvalifikacije za to takmičenje.

- Nosioci igre nacionalnog tima su manje više nepromenjeni, a imamo i sedmoricu debitanata. Prvi i osnovi cilj je plasman na EP, a verujem da igrači neće imati problema sa motivacijom u kvalifikacijama. To takmičenje nećemo da shvatimo olako, cilj će nam biti i afirmacija mladih igrača koji su u mlađim kategorijama imali dobre rezultate - rekao je Ivković.

On je priznao da gledajući protekli cetvorgodišnji period nisu svi napredovali kao što se očekivalo.

- Sve je krennulo uzlaznom putanjom, ali sada u odnosu na 2008/2009 imamo malo igrača koji su nosioci u svojim klubovima. Planirano je bilo da na spisak budu uvršćeni Vasilije Micić i Vladimir Micov, ali su otpali zbog teških povreda.

Na spsiku nema ni Uroša Tripkovića, koji je u procesu oporavka od povrede.

- Izašli smo sad sa spiskom kako bi u slučaju eventualnih povreda naša lekarska komisija imala vremena da reaguje. Već sada ima naznaka kod Veličkovića da bi moglo da bude problema oko povrede. Spisak ću skratiti 25. juna kada će biti poznat i konačni sastav stručnog štaba reprezentacije - rekao je Ivković.

Konačan spisak igrača za kvalifikacije biće poznat 4. jula. Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi A zajedno sa selekcijama Estonije, Slovačke, Crne Gore, Izraela i Islanda, a prvi meč odigraće 14. avgusta na Islandu.

Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi A zajedno sa seleckijama Estonije, Slovačke, Crne Gore, Izraela i Islanda, a prvi meč odigraće 14. avgusta na Islandu.

Plasman na EP obezbediće dve prvoplasirane selekcije iz svake od šest grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Milojević: U seriji smo teških utakmica, Železničar dobra i nadahnuta ekipa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA