Leonardo još nije aktivirao klauzulu za koju se toliko borio i možda je to razlog što je sada najbolji igrač Partizana!

 
  • 8

Brazilac je trenutno najbolji strelac Superlige, ali njegov početak u Humskoj nije obećavao

Sa Brazilcima je uvek lutrija - ili ćeš dobiti fenomenalno pojačanje ili veliki promašaj! Partizan je očigledno imao sreće i dobio je Leonarda kakvog je želeo.

Čak 10 prvenstvenih golova i nekoliko upisanih asistencija pokazali su da sportski direktor crno-belih Ivica Iliev nije ''pucao u prazno'' kada je u superlativu govorio o Brazilcu.

Međutim, nije sve bilo idealno na početku. Nešto slabije partije Leonarda na početku ukazivale su na to da će biti samo jedan u moru promašenih stranaca koji su posetili srpski fudbal.

Pogotovo ako se prisetimo onih dana kada je Leonardo trebalo da dođe u Humsku, a to predstavljanje iz dana u dan prolongirano. Navijači su već počeli da komentarišu ''da će Brazilac pokopati Partizan'' kada su videli da je tražio izmenu klauzule i povećanje broja odlazaka u domovinu.

Ne bi bio ni prvi ni poslednji koji bi sve češće i češće išao kući. Kao i većina stranaca ranije. Jedan od aktuelnih priemra je Crvena zvezda, odnosno ponašanje Uga Vieira i Gelora Kange.

Foto: sr.partizan.rs/Miroslav Todorović Foto: sr.partizan.rs/Miroslav Todorović

Ali ne i Leonardo. Iako su mu čelnici Partizana izašli u susret i povećali broj odlazaka za Brazil, ofanzivni vezista nijednom nije išao kući od dolaska u Humsku 8. jula. Podatak koji je verovatno i uticao da trenutno bude najbolji strelac lige.

Onog dana kada je debitovao protiv Bačke i odigrao samo 45 minuta, Leonardo je rekao:

- Srećan sam što sam se posle osam meseci neigranja vratio fudbalu. Živim za fudbal i povratak mi mnogi znači. Lično nisam odigrao onako kako znam, jer mi je potrebno još malo vremena da se vratim u svoju formu. Mislim da ću za dve, tri nedelje biti kompletno spreman.

I ispunio je svoje obećanje. Posle 27 dana od tog meča protiv Bačke odigrao je 19 minuta protiv Spartaka iz Subotice i uspeo je da zatrese mrežu u porazu od 2:1.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Već u sledećem kolu pogodio je i protiv Rada (4:0) na utakmici gde je odigrao svih 90. minuta. Protiv Borca nije bio strelac, ali je zatim odlučio večiti derbi i započeo seriju u kojoj je na četiri uzastopna meča tresao mrežu.

Zasijao je i u preokretu protiv Napretka, dok je malo falilo dau Novom Sadu postane heroj. Ipak, pogodio je prečku gola Vojvodine u 90. minutu. Vratilo mu se u sledećem meču kada je zacementirao pobedu crvno-belih protiv Javora.

- Mene golovi motivišu. Želim da Partizan pobeđuje i teško podnosim eventualni poraz ili remi. Došao sam u šampionski klub i svakoj utakmici tako pristupam - jasan je bio Brazilac posle pobede nad Ivanjičanima.

Cena mu je višestruko skočila posle sjajnih partija u dresu Partizana. Prema Transfermarktu ona sada iznosi 600.000 evra, ali je poslednji put menjana još početkom januara. U međuvremenu je bez obeštećenja stigao u crno-belo jato.

Dakle, Partizan će njegovom eventualnom prodajom sliti veliki broj para u ispražnjenu kasu, ali teško da će Brazilca odmah prodati. Bez obzira što je Iliev najavio trgovinu na zimu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- U ovom trenutku imamo šest-sedam igrača vrednosti između 2 i 3 miliona koje možemo da prodamo sve zajedno u ovom prelaznom roku. Znači, već su tolika interesovanja i ponude da možemo da izbrišemo sve dugove ako bismo ih prodali. Dakle, mi od tih šest-sedam igrača moramo da prodamo dvojicu da bismo mirno mogli da funkcionišemo do kraja evropskih kvalifikacija u avgustu. Ono što je sigurno, izvagaćemo najbolje za klub. Svaku odluku ćemo javno obrazložiti i pojasniti svaku eventualnu zavrzlamu ili nejasnoću - rekao je Iliev nedavno.

Eventualna prodaja Leonarda bila bi samoubistvo za aktuelno rukovodstvo Partizana. Pogotovo što Brazilac ima ugovor do 2019. godine.

Ukoliko nastavi sa ovakvim partijama, višestruko će se isplatiti Partizanu - i na terenu i prilikom buduće prodaje.

Leonardov bilans od dolaska u Humsku:

Bačka - Partizan 0:0 - Igrao 45 minuta, nije dao gol

Napredak - Partizan 2:1 - Igrao 81 minut, nije dao gol

Partizan - Vojvodina 1:3 - Igrao 33 minuta, nije dao gol

Javor - Partizan 0:2 - Nije igrao

Partizan - Čukarički 1:0 - Nije igrao

Spartak - Partizan 2:1 - Igrao 19 minuta, dao gol

Partizan - Rad 4:0 - Igrao 90 minuta, dao gol

Borac - Partizan 0:2 - Igrao 90 minuta, nije dao gol

Partizan - Crvena zvezda 1:0 - Igrao 90 minuta, dao gol

Metalac - Partizan 0:1 - Igrao 87 minuta, dao gol

Partizan - Mladost 3:1 - Igrao 90 minuta, dao gol

Voždovac - Partizan 0:3 - Igrao 75 minuta, dao gol

Partizan - Radnički Niš 1:1 - Igrao 90 minuta, nije dao gol

Radnik - Partizan 1:3 - Igrao 88 minuta, dao gol

Partizan - Novi Pazar 4:0 - Nije igrao

Partizan - Bačka 1:0 - Igrao 89 minuta, nije dao gol

Partizan - Napredak 3:2 - Igrao 88 minuta, dao dva gola

Vojvodina - Partizan 0:0 - Igrao 90 minuta, nije dao gol

Partizan - Javor 2:0 - Igrao 84 minuta, dao jedan gol

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdanaspor Ankara

    5. decembar 2016 | 17:50

    Eeee sta bi dala raspala komsinica da bar ima jednog pravog igraca,glavni igrac im je dr.Tvorzic,on im je sve tekme odlucio i zavrsio..

  • Звездa €^®®¥¥£©

    5. decembar 2016 | 14:18

    Почетну еуфорију врло брзо ће заменити сазнање да може бити само други. Звезда је институција, остали су ситнице.

  • Sale

    5. decembar 2016 | 14:50

    I kad ode kuci bice uhapsen i strpan u zatvor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA