Crnogorci suspendovali Budućnost!

 
  • 6

Suspenzija je "rezervisana", a stupiće van snage ukoliko FIBA ne postupi isto i sa Savezima nekih drugih zemalja čiji klubovi se i dalje, uprkos zabrani, takmiče u domaćim ligama

Košarkaška zbrka prouzrokovana sukobom na relaciji FIBA - Evroliga, odnela je novu "žrtvu" - Košarkaški klub Budućnost.

Košarkaški savez Crne Gore suspendovao je Budućnost Voli iz domaćih takmičenja, na preporuku Fibe, a zbog toga što crnogorski šampion učestvuje u Evrokupu.

To znači da Budućnost neće moći da igra nacionalno prvenstvo, nakon što završi sezonu u ABA ligi.

KSCG je dobio rok od Svetske "kuće košarke" da preduzme mere protiv “odbeglog” kluba, jer će u suprotnom reprezentacija biti suspendovana iz međunarodnih takmičenja, a s obzirom na to da je KSCG ranije najavljivao da će “poštovati preporuke Fibe” u otvorenom sukobu sa Evroligom, ovakav epilog nije neočekivan.

Međutim, imajući u vidu da nacionalni savezi Španije i Nemačke nisu na isti način postupili sa klubovima koji se uredno takmiče u domaćim ligama uprkos tome što igraju Evrokup, KSCG je samo "rezervisano" suspendovao Budućnost.

- Morali smo da donesemo odluku o suspenziji, ali odluka važi samo ako je FIBA primeni na sve klubove učesnike Evrokupa. Ako bilo koga FIBA abolira, mi ćemo da povučemo odluku o suspenziji - rekao je generalni sekretar KSCG Petar Popović.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • butcherboy

    25. novembar 2016 | 21:55

    djilase posalji pismo

  • Звездa €^®®¥¥£©

    25. novembar 2016 | 21:53

    Јел ће то спречити Маркуса да још који пут "уништи" партизане?

  • Fidel Krasto

    26. novembar 2016 | 14:04

    Sa kim se oni sprdaju. Foliranti. Na sajtu KSCG svaka druga vest je o Budućnosti. Čak, nazvaničnom sajtu Saveza daju izveštaje sa Euro kupa a kao su deo FIBA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA