Simanić ponovo pokazao da je biser evropske košarke, može li ga Zvezda pretvoriti u vrhunskog asa? (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 17

Mladi krilni igrač Zvezde Boriša Simanić (18) ponovo je oduševio navijače svojom minijaturom na meču sa Karpoš Sokolijem

Foto: aba-liga Foto: aba-liga

Mladi košarkaš Crvene zvezde Boriša Simanić (18) bio je starter na meču ABA lige protiv Karpoš Sokolija u 10. kolu. Bila je to prava prilika da talentovano krilo dobije minutažu u situaciji kada su ostali igrači preumorni od ritma utakmica.

>>> Sa 14 godina su bili najmlađi igrači srpske košarke, predviđali im NBA karijere, a onda su nestali! Evo šta sada rade!

Simanić je priliku iskoristio. Na parketu je proveo 11 minuta ubacio 7 poena uz 4 skoka za indeks 10. To je odličan učinak i svi u Zvezdi su prsrećni što imaju takvog bisera evropske košarke. Sa visinom 208cm ima perspektivu vrhunskog krila kakvo nije vidjeno dosta godina. Podseća u šutu na Milana Gurovića, s tim da ima bolju tehniku kontrole lopte i bolji osećaj za dodavanje.

Sada je samo cilj da se Boriša izbaci u evropske visine. Da li će uspeti? Sve zavisi od njega i od Zvezde. Najviše od njega, ali sudeći po njegovom karakteru ima velike šanse da uspe. Mnogo njih je bilo u njegovoj situaciji, ali nisu uspeli.

Pogledajte njegov skauting izveštaj

Naravno, ne treba ga sad preterano hvaliti jer može biti kontraproduktivno i da negativno utiče na njega. On sada MORA da radi još više kako bi uspeo da podigne nivo igre za još jedan stepenik i da dalje napreduje. To što je dominirao u mlađim kategorijama ne znači ništa.

- Provodimo svi mnogo vremena sa njime, video sam ono što sam želeo i što sam očekivao. Ide u dobrom pravcu, to je ključna stvar, odlično radi svakog dana na treningu. Za minute? Videćemo. - rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Foto: aba-liga Foto: aba-liga

Mnogi pre njega nisu uspeli, a takođe su u tim godinama obećavali i bili projekcija za budućnost. Međutim, surovi sportski profesionalizam nema milosti.

Ne tako davno, pre tri godine sa istim oduševljenjem se pričalo o jednom drugom momku u Zvezdi. Marku Tejiću. Sa 18 je bio prvotimac igrao je 13 mečeva u ABA ligi čak pet kao član prve petorke.

Prema mišljenjima stručnjaka projektovamna za vrhunskog krilnog centra sa 211 visinom, brzinom beka i odličnim šutem, a uz sve to je i levoruk. Tejić je u prvoj seniorskoj sezoni imao 7,8 minuta u ABA ligi, dok je u KLS Superligi imao 12,6 u proseku. U Evrokupu čak 7,1 minut u proseku na sedam mečeva.

Već sledeće sezone sa 19 godina je odigrao 30 mečeva u ABA ligi čak 8 kao starter sa 10,8 minuta u proseku. Treba reći da je imao i dosta povreda tokom tih sezona zbog kojih nije uspevao da ostvari kontinuitet igara. Ipak, verovalo se da će dostići vrhunksi nivo. Međutim, na kraju sezone je poslat u FMP na kaljenje, a na kraju je prešao u Mega Leks na dvogodišnju pozajmicu.

Ako odemo nekoliko godina unazad, setićemo se još mnogo potencijalnih bisera naše košarke poput Mašulovića koji je takođe sa 18 bio u prvom timu Zvezde, pa zatim Vladimira Vidačića, talenta Partizana, Nemanje Aleksandrova, Dragana Labovića koji su bili najbolji juniori Evrope. I mnogih drugih ostalih..

Zato treba biti strpljiv sa Simanićem, ne treba insistirati i pritiskati Radonjića da ga po svaku cenu pušta da igra već kad bude momenat za to i prava prilika za njega.

(D.S.)

Video: Momenti koji su obeležili 174. večiti derbi a nisu mogli da se vide na televiziji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    22. novembar 2016 | 12:09

    Treba mu davati da igra u Aba ligi protiv ovih slabih ekipa a u EL po malo kad je meč rešen,ako ne želimo da dečko propadne.On je mene kupio na svom prvom nastupu protiv Real Madrida i od tad mi je bilo jasno o kakvom biseru se radi.Samo mora da igra.Npr nejasno mi je da vodimo 40 razlike protiv Zadra a on njega ne uvodi? Ima još takvih primera..,

  • Vronski

    22. novembar 2016 | 11:28

    U Zvezdi su decenijama ljudi koje je jos Tito ubacio da rade protiv Zvezde tkz." Zvezdini grobari"Ili je ne talentovan tj.nije za Zvezdu. Dalipagic, Djordjevic,Pekovuc i jos njih desetine a ovi drugi koji nece za zivu glavu u partizan recimo kao Stojakovic koji je zrtvovao karijeru i godinu dana po skolama trenirao i opet desetine Milicic nisu ni videli Zvezde.Naravno da nece uspeti ni Guduric koji igra na kasicu ni Simanic koji su sigurno I sad jedni od najboljih igraca Evrope. Ko je od mladih uspio I stekao afirmaciju i dobijao dovoljnu minutazu?Ko?Stojakovic najbolji nas igrac svih vremena je na kasicicu sakupio 45 meceva.Idi Borisa da ne sagoris. Ako ne dobijes priliku u pravom trenutku gotovo je.Najsmesniji su oni koji stvarno misle da pojedini igraci nisu bili talentovani, a znamo kako su igrali za njih.Ali Borisa je Srbin i nema tih para da prida obraz R.Srpske i predje u leglo zmija

  • angry

    22. novembar 2016 | 14:18

    Mogao bi uz pravi rad. Ne znam koliko je Radonjic dobar za razvitak mladih igraca. A i on decko, nekako mi je nezainteresovan, nema tu sportsku drskost. Morao bi da bude zainteresovaniji i otresitiji na terenu. Inace predispozicije parekselans.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA