Malo Mandžukić, malo sudija i Hrvati pobediše Irsku (VIDEO)

 
  • 19

Napadač Volfsburga postigao je dva sjajna pogotka glavom, Irce je presekao drugi gol Hrvata, koji je postignut iz ofsajda

Republika Irska - Hrvatska 1:3

(Sent Ledžer - Mandžukić 3, 48, Jelavić 43) 

Stadion i gledalaca: "Munisipal" u Poznanju (40.000)      Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija)

IRSKA (4-4-2): Given - O' Ši, Sent Ledžer, Dan, Vord - Endrjuz, Vilan, MekGidi (od 54. Volters), Daf - Kin (od 75. Long), Dojl (od 54. Koks)

HRVATSKA (4-4-2): Pletikosa - Srna, Šimunić, Šildenfeld, Strinić - Rakitić (od 92. Dujmović), Vukojević, Modrić, Perišić (od 89. Eduardo) - Mandžukić, Jelavić (od 72. Kranjčar)

Hrvatska kolo vodu u grupi sa Španijom i Italijom posle prvog kola, jer drži čelnu poziciju u grupi sa tri boda. "Bilić bojsi" su ostvarili primarni cilj na Euru: da savladaju Irsku u grupi i zadrže nadu za plasman u četvrtfinale. Zahvaljujući dvostrukom strelcu Mariju Mandžukiću, ali i holandskom arbitru Bjornu Kujpersu, "kockasti" su savladali Irsku 3:1 i verovatno otpisali "republikance", koje sada samo senzacije protiv Španije i Italije drže u igri za četvrtfinale.

Mandžukić je već u trećem minutu najavio veliku noć za njega i Hrvatsku. Srna je probio po desnoj strani i uputio centaršut na penal, a napadač Volfsburga je neverovatno preciznim udarcem glavom doveo "kockaste" u vođstvo. Odgovor Iraca stigao je na način na koji se to i očekivalo - iz prekida. Ekipa koja je u kvalifikacijama bila najubojitija Evropi iz prekida je iskoristila jedan takav. Posle slobodnjaka i centaršuta MekGidija, štoper Sent Ledžer prošao je iza leđa Ćorluki i pokupivši mu loptu ispred nosa, matirao Pletikosu.

I kada se činilo da će se na odmor otići bez pobednika, Hrvati su uz obilatu pomoć sudije Kujpersa (sećate ga se iz duela Milana i Barselone) opet prešli u vođstvo. Na isteku prvog dela igre, Jelavić je iz ofsajd pozicije naterao Givena da drugi put na meču vadi loptu iz mreže. Posle one krađe protiv Francuza u baražu za SP, Irci sada stvarno imaju pravu da satanizuju evropske sudije...

Pitanje pobednika rešio je Mandžukić još jednim majstorskim trzajem glavom sa desetak metara. Tada je bilo jasno da je sve gotovo. Hrvati sada vode u grupi posle prvog kola i bez obzira na raspored mečeva, sigurno je da sa dalekom većim samopouzdanjem nego pre dva sata dočekuju mečeve sa Italijom i Španijom.

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MiČo

    10. jun 2012 | 22:47

    Pa zadnji je igrao Irski igrač...i ako si gledo tekmu sudije i nisu bile baz za hrvate

  • ludioxoxo

    11. jun 2012 | 00:04

    sudac nije ni malo pomogao hrvatskoj . . ovo pisete samo zato sto ste ljubomorni jer ste ostali kod kuce ove godine

  • Domagoj

    10. jun 2012 | 23:30

    a sto ne komentirate hrpetinu odluka na stetu Hrvatske u toj utakmici? zadnji je igrao igrac Irske,to IMA veze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA