Došao je u Partizan kao veliki talenat, sa 18 igrao Evroligu, a onda je nestao! Evo gde je i šta radi sada! (VIDEO)

 
  • 43

Bio je reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama i juniorski prvak Evrope, ali nije ostvario seniorsku karijeru kako se očekivalo

Težak je put od talentovanog juniora do vrhunskog igrača. Mnogi košarkaši ga nikad ne prođu i zauvek ostanu veliki talenti.

Mnogo ih je bilo do sada u srpskoj košarci, jedan od njih je i Branislav Đekić (25, 208). Stasao je u FMP-u, sa 18 prešao u Partizan uz obeštećenje od 150.000 evra.

Talentovani krilni centar je odmah te sezone 2009/10 bio je starter na mečevima Evrolige. Igrao je prosečno 9,30 minuta po meču i ubacivao 2,3 poena. Za klinca od 18 godina i više nego dovoljno.

Na svom debiju u prvom meču sezone u Evroligi ubacio je Unikahi 10 poena. Već su svi videli novu zvezdu srpske košarke. Ali, onda je negde zapelo.

Foto: abaliga.com Foto: abaliga.com

Odlaskom Vujoševića i dolaskom Vlade Jovanovića (2011.g), Đekić je izgubio status i bio je u Partizanu do 2013. Čak i povratkom Duška Vujoševića u klub  te godine nije ostao.

Nakon toga je sledila epizoda u Mega Leksu, pa u Strumici, Kumanovu, Zlatorogu i končno se ove sezone skrasio u OKK Beogradu gde igra našu skromnu KLS ligu.

Na prvom meču protiv Napretka je ubacio 24 poena, dok je u Kraljevu Slogi dao 11. Videćemo da li će kroz rad u OKK uspeti da se vrati na veliku scenu.

Đekić zakucava protiv Zvezde za ubedljivu pobedu

Bransilav Đekić na promociji tima 2012.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čarls Bronson

    21. oktobar 2016 | 14:32

    Nekada je hiljade klinaca tapkalo istrošene basketare ,po betonu Kalemegdana ,na ovorenim terenima sve dok se nesmrkne ili ih rastera kiša . Isto je bilo i u Koraćevoj avliji i na Krstu . I tu su se stvarali asovi ,spontano ,s ljubavlju prema košarci . A danas ,čini mi se da se to pomalo radi na silu . I roditelji čim primete da im dete ,od 15-16 godina ,odskače od ostalih počinju da im budu neki menadžeri-amateri . Evo i u bloku 45 ,gde je nekad bilo premalo terena ,sada ih je previše i ako nijedan više nije napravljen . Više ima nas matoraca na basketu nego klinaca .

  • Žika Živac

    21. oktobar 2016 | 10:54

    Ko god je dosao u HSD partizan,taj je nestao!

  • Berane

    21. oktobar 2016 | 12:35

    Nije se dulo ugradio i to je to...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA