5 vrlo važnih razloga zašto Delije ne treba da idu u Istanbul!

 
  • 68

Navijači Galatasaraja su previše puta pokazali na šta su sve spremni

Košarkaški klub Crvena zvezda apelovao je na navijače da ne putuju u Istanbul na utakmicu Evrolige protiv Galtasaraja, za što postoji veliki broj dobrih razloga.

U petak od 19 časova, Galatasaraj i Zvezda će igrati meč 2. kola Evrolige, ali će meč i dalje biti u senci ubistva Marka Ivkovića, Delije koji je uboden nožem u srce kobnog 21. novembra 2014. godine.

Na severu se odavno vije barjak sa jagodom koja simbolizuje nadimak Marka Ivkovića, čiji gubitak je nemoguće preboleti na tribini crveno-belih. Naročito posle bolesnih provokacija koje su uputili navijači Galatarasaja posle svega, a njih pet se izdvaja kao dobar razlog da se ne ide u Tursku.

>>>Kladionice probile granicu blama koliko su Zvezdu ponizile pred Galatu!

>>>Evo šta su u Galatasaraju rekli posle Zvezdine odluke da ne vodi Delije!

>>>Zvezda uputila apel navijačima pred "vruće" gostovanje Galatasaraju

Zvižduci za minut ćutanja

Dva dana posle ubistva, na utakmici domaćeg prvenstva navijači Galatasaraja su zviždali minutu ćutanja, što je izazvalo zgražavanje i evropske javnosti. Na svim mečevima u Evropi se tada za Marka ispoštovao minut ćutanja, Istanbul je bio izuzetak. Igrači su pognute glavi sve to morali da slušaju, a naročito je neprijatno bilo Vladimiru Micovu i Zoranu Ercegu, koji su tada bili zajedno u ekipi Ergina Atamana.

>>> Radonjić iskreno o utakmicama sa Galatasarajem posle ubistva Jagode

"Ko je sledeći?"

Huligani Galatasaraja su se na društvenim mrežama ponosno hvalili ubistvom i isticali su transparent sa natpisom "Ko je sledeći?". To su učinili tako što je bilo štiklirano Delije, a otvorena polja su bila za Grobare, navijače CSKA i Olimpijakosa.

Bolesna poruka za Marka

Još jedan umobolan transparent nosili su Turci, na kom je pisalo "Marko nije umro, živi u paklu", a pojedinci su tom prilikom nosili i šalove Albanije.

Provokacija na Evropskom prvenstvu

U Francuskoj se huligani nisu smirili, iako je prošlo godinu i po dana. Nove provokacije donele su transparent "Gde je Marko", koji je nošen na utakmice reprezentacije Turske.

Najgora od svih provokacija napravljena je u Beogradu

Jedan navijač Galatasaraja se fotografisao iznad Jagodinog groba uz šal kluba i poruku "Mi smo svuda", što je dodatno šokiralo sve navijače Zvezde. Teško je shvatiti i razumeti da je neko u stanju da povuče ovakav potez i ode čak na Bežanijsko groblje kako bi izazvao revolt navijača. Ko zna na šta bi sve bio spreman u Istanbulu?

Zato i ne čudi apel Zvezde, navijači Galatasaraja su mnogo ekstremniji od svih drugih turskih huligana. Samo u prošlom kolu, protiv CSKA, meč je bio prekinut, a klub je kažnjen sa 12.000 evra pošto je na teren poletela kiša upaljača.

(Telegraf.rs)

Video: Karlik šepao, pa stao da se fotka i da autogram Francuzu, koji je putovao 29 sati da gleda Partizan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor PFK

    20. oktobar 2016 | 17:02

    Jaki ste u Istanbulu i na twiteru (navijaci Galatasaraja) kada bi dosli u Beograd bila bi igra macke i misa!!!!

  • Mr.O

    20. oktobar 2016 | 17:25

    5 razloga da vise da ispravimo proslost u bolje sutra

  • Coa nigero

    20. oktobar 2016 | 17:01

    Sta ste se uzentali, udjete u halu, pocne tekma i navali sa prozivanjem turaka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA