Ferer precrtao Mareja, ide na Nadala

 
  • 0

U meču koji je bio prekinut zbog kiše, Španac pobedio Škota 6:4, 6:7 (3:7), 6:3, 6:2 i zakazao polufinalni duel sa zemljakom

Gledaćemo špansko polufinale na Rolan Garosu! Posle Rafaela Nadala, mesto među četiri najbolja na grend slemu u Parizu obezbedio je i njegov zemljak David Ferer, koji je u četvrtfinalu porazio Endija Mareja  6:4, 6:7 (3:7), 6:3, 6:2.

Ferer je dokazao da je igrač najbliži velikoj četvorci, a da se ta razlika još manje vidi kada se igra na zemljanoj podlozi. Sa druge strane, Marej nikada nije imao uspeha na šljaci, pa ovaj epilog i ne čudi. Marej je posle izgubljenog prvog seta, smogao snage da u tajbrejku drugog dela igre izjednači i vrati se u meč. Ipak, duel je prekinut početkom trećeg seta zbog kiše.

Pauza je očigledno više odgovarala Fereru, koji je odigrao sjajno u trećem i četvrtom setu i u 30. godini stigao do svog prvog polufinala na Rolan Garosu u karijeri. Ovo će mu biti treće grend slem polufinale, a u prethodna dva slučaja nije uspeo da probije barijeru i plasira se u meč za trofej.

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA