ALAL VERA: Džajić peti najbolji igrač u istoriji EP u fudbalu!

 
  • 1

Bolji od Džaje jedino Zidan, Bekenbauer, Van Basten i Platini po izboru fudbalskog portala "Goal.com"

Legendarni fudbaler beogradske Crvene zvezde Dragan Džajić našao se na listi 10 igrača koji su kroz istoriju najviše doprineli svojim reprezentacijama na prvenstvima Evrope, po izboru popularnog internet portala "Goal.com".

Džajić je zauzeo 5. mesto, pošto se našao ispred Ćavija Ernandeza iz Španije, danskog golmana Petera Šmajhela, dvojice Italijana - Paola Maldinija i golmana Dina Zofa i Nemca Gintera Necera, a iza Zinedina Zidana iz Francuske, Franca Bekenbauera iz Nemačke, Marka van Bastena iz Holandije i Mišela Platinija iz Francuske.

Kako se navodi, "po mnogima najbolje levo krilo Evrope Dragan Džajić bio je najbolji igrač Evropskog prvenstva 1968. godine".

Uz opis njegovih golova protiv Engleske u polufinalu i domaćina Italije u finalu, podseća se i na njegovu igru osam godina kasnije (1976), kada je Jugoslavija u Beogradu poražena od Nemačke posle produžetaka sa 2:4, iako je nakon 30 minuta polufinalnog duela vodila sa 2:0.

U tekstu se dodaje još da je Džajić svojim "bogatim talentom" zaslužio pobedničku medalju na Evropskom prvenstvu, koju nikada nije osvojio.

Dragan Džajić je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 85 utakmica i postigao 23 gola, a ranije je u izboru portala "Gol" izabran u najbolji tim evropskih prvenstava svih vremena.

(Beta)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA