Đoković: Lud meč, spreman sam za Federera

 
  • 0

Najbolji teniser sveta srećan zbog čudesnog preokreta protiv Conge i okreće se polufinalnom klasiku protiv Švajcarca

Novak Ðoković je posle prave drame i pobede nad Francuzom Žoom Vilfredom Congom rekao da je pronašao energiju u pravom trenutku za plasman u polufinale Rolan Garosa. Najbolji teniser sveta je "preživeo pakao" u susretu sa Congom i bio na korak od eliminacije, ali je neviđenom upornošću izvukao poslednje atome snage za čudesan preokret i trijumf.

- Ovo je definitivno bio lud meč. Čestitam Congi, igrao je odlično, ali, na njegovu nesreću, pobednik može biti samo jedan. Ni sam ne znam kako sam se vratio i spasao četiri meč lopte. Nadam se da ste uživali - izjavio je Ðoković neposredno posle meča.

Srpski teniser je u prvom setu očitao Francuzu pravu lekciju i činilo se da će brzo završiti posao, međutim, Conga se uz podršku publike vratio u meč i veoma dobrom igrom zasluženo dobio naredna dva seta.

- Bilo je neverovatno. Navijači su ga podržavali, počeo je da igra sjajno, veoma agresivno i u tim trenucima bilo je teško održati koncentraciju. Da je pobedio, ne bi bilo nezasluženo. Ipak, izdržao sam ogroman pritisak i ostao sabran. Nisam želeo da se povučem i kada sam u pravom trenutku ponovo zaigrao agresivno stvari su polako došle na svoje mesto. Pronašao sam neophodnu energiju koju crpim od svog tima, porodice, devojke i prijatelja. Posle svega ovoga danas suvišno je bilo šta reći  - ocenio je prvi "reket" sveta, dodajući da je sopstvenim neiznuđenim greškama doprineo velikoj drami.

On je dodao da ga u polufinalu očekuje takođe veliki meč protiv Rodžera Federera.

- Imam dva dana za oporavak i odmor, a protiv Rodžera se nadam još jednom sjajnom duelu. Važno je da mu ne dozvolim da u početku nametne svoj ritam, naravno da ću jurišati na pobedu. To činim protiv svakog rivala - poručio je briljantni srpski teniser, koji je u današnjem četvrtfinalu još jednom potvrdio da ima pravo junačko srce.

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA