Kako je Gvardiola hteo da bije braneći Murinja: Scena od pre 20 godina koju malo ko pamti (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 0

Kao igrač Barse, Gvardiola je prvi skočio da brani Portugalca na San Mamesu

Bio je novembar 1996. godine kada je Barselona putovala na San Mames, kako bi odigrala prvenstveni meč protiv Atletik Bilbaa.

U redovima Katalonaca na klupi je bio Žoze Murinjo, kao asistent Bobija Robsona, dok je na travi predvodnik bio Pep Gvardiola. S druge strane, trener domaćeg tima bio je Luis Fernandez.

I upravpo je on napao Murinja još pre meča. Najpre ga je isprozivao na konferenciji da uopšte ne zna ko je on i da će razgovarati samo sa Robsonom, da bi tokom meča otišao korak dalje.

Barsa je vodila na Mamesu, ali je Atletik preokrenuo. Dovoljno da Fernandez ''poludi'' od sreće i krene sa slavljem baš ispred Murinja koji je sedeo na klupi. Nešto što je i najavio tokom konferencije.

Printskrin: Youtube/KutecW Printskrin: Youtube/KutecW

- Budi oprezan na San Mamesu. Klupe su veoma blizu. Neka taj momak Murinjo bude spreman za ono što bi moglo da mu se dogodi - rekao je Fernandez pre meča.

Ispunio je svoje obećanje i provocirao je Murinja u čiju odbranu je posle meča prvi stao Gvardiola. Tadašnji fudbaler Barse se zaleteo na Fernandeza, prilikom ulaska u tunel.

Pogledajte video ove situacije od pre 20 godina:

Međutim, njih dvojica su tokom ovih godina postali skoro kao neprijatelji, a svoj prvi duel u Premijer ligi imaće od 13.30 minuta kada je na programu derbi Mančestera.

(Telegraf.rs)

Video: "Neću ni tabelu da gledam do februara": Savo Milošević predstavljen u Partizanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA